фокуси

Начало | фокуси | Знаехте ли, че пръстът ви е вълшебен? Ей сега ще го разберете!

Знаехте ли, че пръстът ви е вълшебен? Ей сега ще го разберете!

Аз детето | 2019-07-24

Учудваме се, че не го знаехте, все пак тук е мястото за фокуси и вие сте попаднали точно тук. Или пък точно защото не го знаете сте тук. Каквато и да е причината се пригответе да направите един чудесен и много интересен фокус. Толкова е впечатляващ, че сами ще се изненадате от себе си и ще се питате как пък го можете това. Най-хубавото от всичко е, че това е един от нашите фокуси, което означава, че няма да са ви необходими кой знае колко неща. Всъщност ще ви трябват просто 2 клечки от кибрит, 2 стъклени чаши и малко вода. Нямате търпение да разберете как става номерът, много е лесно!

Първо обаче ви съветваме да направите една кратка репетиция. Няма кой знае каква подготовка, но ръката ви или по-скоро пръстът трябва да свикне как точно да се движи, защото е леко специфично, но в никакъв случай трудно. Питате за ефекта ли? О, той е страхотен. Ще закрепите две клечки от кибрит на ръба на едната чаша и като движите пръста си по ръба на другата, те ще се приближават една към друга без реално да ги докосвате. И ако това не е вълшебство!

Всичко е лесно – поставете чашите на два пръста разстояние една от друга и ги напълнете до половината с вода. След това намокрете хубаво клечките кибрит и ги закрепете от двете страни на ръба на едната чаша. После намокрете добре пръстите си с вода от другата чаша и правете бързи кръгове по целия ѝ ръб. Малко по малко ще забележите как клечките върху другата чаша се движат. Отначало може и да не се получи, но с няколко опита става.

А как точно се получава това ли? Казахме ви, имате вълшебен пръст!



Коментари
1 коментар

Митко , 9 г.,

Публикувано на 26.03.2020

истина ли е госпожо

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град