игри в дома

Начало | игри в дома | Забавни и развлекателни игри за пътуване

Забавни и развлекателни игри за пътуване

Христо | 2019-06-19

Забавни и развлекателни игри за пътуване

Всички обичаме да пътуваме. Понякога обаче ни става доста скучно и отегчаващо. Все пак невинаги пътят предлага интересни гледки като щъркели, които са на лов за жаби или колоездачи на състезание. Често пътуването е интересно само първия половин или един час, а после вече ти се иска да стигнеш до мястото за където си се запътил, защото ти писва от дървета и сиви сгради. За съжаление обаче телепортацията все още не е измислена и когато пътят те отегчава, имаш два варианта – или да заспиш, или да поиграеш на игри. Ако сте се наспали и избирате втория, запомнете, че винаги е хубаво да знаем някоя забавна игра. Ето и две предложения от нас!

Гатанки

Кой не обича гатанки? Научени от баба и дядо или пък измислени от самия теб. Едно семейно пътуване винаги става по-весело с игра на гатанки. Ето как: единият играч казва гатанка, а другият трябва да отговори. Който даде повече верни отговори, той печели!

Кое от какво е направено

Звучи твърде лесно и просто, но за малките това е идеалният вариант. Така освен че няма да скучаят по време на пътуването, ще научат и още няколко полезни неща за света. За по-големите от вас пък... Често всъщност нещата не са направени от това, което ни се струва, така че пак ще е интересно! Правилата са прости: единият играч назовава предмет, другият казва от какъв материал е направен. Например чашата е направена от? Стъкло!

Желаем ви весело пътуване!

Вижте и още интересни идеи:
Четири книги, които ще ни подготвят за незабравимо лятно пътешествие
Когато път ти предстои, забавни игри си измисли



Коментари
1 коментар

Милена , 12 г.,

Публикувано на 09.03.2022

Мога да се справя

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град