За родители

Начало | За родители | За трети път интересни онлайн лекции за родители на „Форум бременност и детско здраве“

За трети път интересни онлайн лекции за родители на „Форум бременност и детско здраве“

Аз детето | 2020-06-27

За трети път интересни онлайн лекции за родители на „Форум бременност и детско здраве“

Третото от поредицата онлайн издания на „Форум бременност и детско здраве“ се проведе на 27 юни на живо в сайта Puls.bg. Този път темите, които бяха обсъдени на Форума са бременността в по-късна възраст, как протича естественото раждане с активната подкрепа на акушерката. Зрителите на Форума успяха да видят и евицата и актриса Йоана Драгнева, но този път в ролята на майка!

Д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на ПСАГБАЛ „Света София“ разказа за тенденцията, която се оформя през последните 15-20 години, а именно късната бременност при жени на възраст след 35 години. Българката все по-късно ражда и това е реалността, с която трябва да свикнем, сподели д-р Коларова. Тя обясни, че това се дължи до голяма степен на фактора, че жените искат да се образоват и да имат успешна професионална реализация. Друг фактор за късна бременност са репродуктивните проблеми и тук на помощ идва асистираната репродукция, която помага на двойки с проблем при зачеването. Според нея профилът на жените, които раждат след 35 години, е много различен и най-вече се дължи на техния личен избор.

Емилия Казълова, специалист с дългогодишен опит, разказа повече детайли за начина, по който протича естественото раждане с акушерка. В тези случаи водещата е майката, като тя определя темповете на раждането, обясни Казълова. При този начин естествено раждане липсват болкоуспокояващи медикаменти, а се използват само алтернативни средства и процедури, които акушерката задължително трябва да владее.

„Вярвайте в себе си, мили момичета, създадени сте да станете родители, да станете майки“, бе посланието на акушер Казълова към дамите. Проф. д-р Стефан Горанов обясни подробно какви са уникалните качества на стволовите клетки и какво е тяхното приложение в медицината. Според него стволовоклетъчните трансплантации са един от лъчовете надежда за пациентите със злокачествени заболявания и все повече ще се използват в медицината, като ще помагат на хората да вървят по „магистралата на здравето“.

Елена Танева, регионален мениджър на тъканна банка „Селена Целс“, обясни подробно какви са начините на съхранение на стволовите клетки, както и кои са държавните органи, които контролират процесите на съхранение.

Онлайн изданията на „Форум бременност и детско здраве“ се организират с генералното партньорство на тъканна банка „Селена Целс“ и с подкрепата на La Roche-Posay, Първа АГ болница „Света София“, Select Asset Management, MEDICAL DENT, Water Wipes, къмпинг „Градина“

Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Az-deteto.bg, Tialoto.bg; „Новите родители“, „Дневникът на мама и татко“, Bebok.eu, Mama mia, „Жената днес“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град