важните неща

Начало | важните неща | За да бъде геймингът ви по-здравословен и по-безопасен следвайте тези три лесни стъпки

За да бъде геймингът ви по-здравословен и по-безопасен следвайте тези три лесни стъпки

Аз детето | 2020-05-07

За да бъде геймингът ви по-здравословен и по-безопасен следвайте тези три лесни стъпки

Всеки знае, че е лесно да се улисаш и да забравиш за всичко, когато играеш наистина интересна електронна игра. Часовете прекарани във взиране в монитора или натискане на бутоните на джойстика могат да минат като един миг, особено когато си запленен от историята, от невероятно добре изградения свят или пък от супер интересните предизвикателства. Щом веднъж се захванеш с тях не можеш да се откъснеш, особено когато нямаш и други задължения за вършене точно в този ден. Светът на игрите е пред вас и ви очаква. Но докато сте се потопили напълно в него и се забавлявате е лесно да направите някои неща, които ще ви помогнат седенето пред компютъра или конзолата да не са чак толкова вредни. Защото няма как сами да не осъзнаете, че колкото и да е забавно, да седиш с часове на едно място и да се взираш в една точка не е никак полезно за организма. Ако обаче изпълнявате тези три лесни стъпки ще си останете във форма, а и кой знае, когато родителите ви видят – може да решат, че сте достатъчно отговорни сами да определяте колко време да стоите пред компютъра. Пък и тялото също ще ви благодари и ще сте в топформа за следващото ниво от играта!

Взимайте си почивка

Играли ли сте на някоя от популярните игри на „Нинтендо“? Ако сте, то сигурно сте забелязвали как на около 30-40 минути самата игра предлага да натиснете пауза и да си вземете почивка, като ви обещава, че тя ще остане точно където е и ще ви чака. Това всъщност е доста добра идея и дори и вашата любима игра да не ви го предлага – послушайте „Нинтендо“. Те знаят по-добре от всеки друг колко е приятно цял ден да си седиш и да цъкаш по копчетата, но спирането за почивка на всеки 30 минути ще ви държи не само в здравословна форма, но и ще ви помогне по-лесно да се справяте със самата игра. Отворете прозореца и погледайте през него 15-20 минути, излезте навън, обадете се на приятел, за да обсъдите колко добре ви върви играта. Ако седите на стол се разходете или дори направете няколко бързи упражнения като в часа по физическо. Всъщност това ще ви помогне и за самата игра. Ако някога има ниво, което се опитвате да минете с часове, но все не се получава – починете си, освежете се и опитайте отново после. Ще видите, че ще успеете от първия път. От всичко това има доста ползи – както физически, така и психически пък и знаете много добре – играта ще си е там и ще ви чака, докато си починете.

Хапвайте умно

Всеки геймър знае, че докато играеш е хубаво да имаш и нещо за хапване подръка. И макар пицата, чипсът или вафлите да звучат изкушаващо – опитайте се да ги замените с нещо по-здравословно. Така правят умните геймъри! Плодове и зеленчуци, ядки, овесени бисквити... На ваше разположение са десетки и десетки интелигентни решения. Също така помнете, че е добре да избягвате лепкавите и мазни храни, които биха могли да замърсят контролера ви, но ако си вземете една ябълка например или пък морков... Всичко ще си остане чисто! Опитайте също така да използвате тези паузи, споменати по-горе, като шанс да си вземете чаша вода. Да пиете вода е важно и нищо, нито една сладка газирана напитка, не освежава мозъка за игра, както водата.

Не се ядосвайте

От опит знаем, че понякога игрите могат да ни ядосат много. Лесно е да загубиш спокойствието си, когато член на собствения ти отбор случайно те застреля в CS или пък когато си загубил всичките си животи на последното ниво. Да не говорим за факта, че си загубил всички трупани с месеци точки, магии и оръжия в WOW. (Вярвате или не това си са съвсем лични примери – всичко ни се е случвало при това неведнъж!). В такива моменти обаче е важно да си припомняте, че това е само игра и всъщност сте се захванали с нея, за да се забавлявате. В реалния живот има достатъчно неща на които да се ядосвате! Знаем, че геймърите са известни с това, че често чупят клавиатури, джойстици и дори цели компютри... Или поне ви карат да си мислите, че е така с безбройните видеа в YouTube. Истината обаче е друга – професионалистите съвсем не се ядосват чак толкова. Повечето от тях правят това целенасочено, за да са по-интересни и да ви впечатлят с нещо, за да отворите именно тяхното видео. И стига и вие да не сте като тях – не си струва да се ядосвате наистина. Затова просто се отпуснете. Ако усетите, че играта ви ядосва прекалено много – може би е време за почивка или пък да преминете към някоя нова и дори още по-интересна.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град