новини детски

Начало | новини детски | Вирусът Петър – нова книга обяснява всичко за коронавируса и други вируси и бактерии по детски

Вирусът Петър – нова книга обяснява всичко за коронавируса и други вируси и бактерии по детски

Аз детето | 2020-11-23

Вирусът Петър – нова книга обяснява всичко за коронавируса и други вируси и бактерии по детски

Издателство „Ракета“ публикува детската книга „Вирусът и други мънички организми“, която обяснява на достъпен език какво е това коронавирус. Неин автор е полският писател Богуш Янишевски, а преводът е на Милена Милева. Текстът е илюстриран със забавните рисунки на Макс Скорвидер и това превръща четенето и научаването на важните уроци във весело и приятно приключение, уточняват от издателството. Книгата е въведение в света на микробиологията, но на адаптиран за малките език. При написването ѝ Янишевски е ползвал експерти и проверена информация. Книжката е препоръчана от д-р Елжбиета Лентарович (Катедра по структурна геномика РНК, Институт по биоорганична химия, Полша) и д-р Агниешка Белтер, (Катедра по медицинска биология, Институт по биоорганична химия, Полша).

“Тръгни на невероятно пътешествие в дълбините на човешкото тяло. Погледни към него от перспективата на вирусите и бактериите. Разбери защо за тях си така апетитно парче, защо някои са опасни, а други могат да се превърнат в твои приятели. Книгата обяснява на достъпен език историята на коронавируса, който предизвика света ни да се промени до неузнаваемост. Страхотно илюстрирана, написана с чувство за хумор и пълна с подробна научна информация“, се казва в обръщение към читателите на „Вирусът и други мънички организми“.

Главен герой в книжката е вирусът Петър, който си мечтае да се настани в човешкия организъм. Той е разбрал, че хората живеят дълго, обичат да прекарват времето си в големи компании, а отгоре на всичко пътуват по целия свят. През 2019 г. той успява да постигне целта си чрез мутация. Учените не знаят как точно е стигнал до нас, но предполагат, че първото заразяване е станало на пазар в китайския град Ухан. Богуш Янишевски, вярва, че с децата може да се говори по много сериозни въпроси, стига езикът да бъде адаптиран за тях. Той е завършил MBA и е посветил целия си професионален живот на развитието на неформалното образование. Убеден е, че светът може да се промени към по-добро, и това трябва да стане чрез реформи в образователната система. Янишевски вярва в персонализираното обучение, поради което в работата си прилага инструменти, свързани с менторството.

Освен че е създал текста на „Вирусът и други мънички организми“, е автор и на научнопопулярни книги за деца по икономика и политика, както и на издания за космоса, климата и човешкия мозък.

Прочетете още:
За да се отървете от всички вируси и болести мийте ръцете си ето така



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град