любими герои

Начало | любими герои | В света на Лота зайчетата са навсякъде!

В света на Лота зайчетата са навсякъде!

Аз детето | 2017-11-24

В света на Лота зайчетата са навсякъде!

Много завиждаме на Лота! Тя все повтаря, че животът ѝ не е никак лесен! Сърдита нова учителка, досадни братя близнаци, блокфлейта... и още куп проблеми преследват Лота непрекъснато, но ние все така продължаваме да ѝ завиждаме. Смятаме, че нито близнаците, нито пък блокфлейтата са проблем, когато си обграден със зайчета навсякъде. О! Нима не знаете коя е Лота! Тя е нашата нова книжна приятелка и убедени сме, ако се запознаете с приключенията ѝ, веднага ще стане и ваша.

Лота идва от страниците на книгата „Животът на Лота. Зайчета, зайчета навсякъде!“ на Алис Пантермюлер и Даниела Кол. Героинята вече е завладяла родната си Германия и сме сигурни, че скоро ще покори и нашата страна. Все пак ако не друго от всяка страница на историята ѝ надничат куп сладки зайчета. Колкото до самата Лота... Тя е просто невероятна – с непокорен дух и неуморим оптимизъм тя завладява всяко детско сърце. Животът е съвсем обикновено-необикновен. Лота има проблемите, които има всяко дете и затова всички я харесват. Така например тя трябва да намери начин да оцелее успешно в училище и да покаже на сърдитата си учителка Гизела Акам (ха-ха, какво интересно име), че наистина я бива и че учи много усърдно, но понякога не всичко зависи от нея.

Братята ѝ пък са просто невъзможни. Не стига, че са по-малки от нея, но и не спират да досаждат, а пък са и близнаци. Колкото до блокфлейтата... Не разбрахме какво точно е това, но изобщо не е хубаво нещо, поне не и за пълната с нови идеи Лота.

Лота разказва за всичко това в интересен дневник, който ще позволи само на вас да отворите и прочетете. За нас той си беше направо магически, защото беше пълен с детайлни илюстрации, които допълваха всяка от невероятните истории от ежедневието на Лота. Макар и черно-бели те са наистина прекрасни и много, много важни. Показват всичко, което се случва на енергичното момиче. Обикновено-необикновено, на моменти дори абсурдно, но несъмнено страшно забавно. Поне за нас! Около Лота буквално витае магия, дори и когато просто се опитва да обясни на възрастните някои неща от живота. Те никога не я разбират, но тя не се отказва. Да не говорим за плановете ѝ, които винаги носят смях, защото доста се объркват колкото и добре да са обмислени.

А зайчетата, какво стана със зайчетата – предполагаме това се чудите сега! О, те са си навсякъде, прескачат се и мърдат с уши, както подобава. Най-добрата приятелка на Лота Шайен има над 200 сладки пухкави зайчета, така че няма как да ги пропуснете! Да споделяш света с Лота е наистина забавно. Макар и ежедневието на една петокласничка и нейната приятелка да не звучи особено интересно, трябва да дадете шанс на Лота, защото тя ще ви покаже света такъв, какъвто не сте го виждали досега! Лота буквално ще ви потопи в тази невероятна смесица от текст и картинки, и неусетно ще разберете, че и вие сте станали част от нейната история. Приключението си струва, не го изпускайте!

Още няколко интересни героини за които си струва да прочетете:
Лора Марлин – най-смелото момиче и най-добрият детектив
Клара Ясен – момичето, чиято съдба е променена от котарак
Сакъз Сардуня – момичето, което спаси Страната на легендите, разказите и приказките



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град