приказки от деца

Начало | приказки от деца | В страната на вечното лято

В страната на вечното лято

Адриана Кика | 2018-08-19

В страната на вечното лято

Имало едно време една чудна страна, в която вечно било лято. Около нея имало само вода, в долините ѝ се криели много съкровища – от природни до бисери и скъпоценни камъни. Името ѝ било „Островът на съкровищата“. Там живеели различни феи, които често седели на плажа и си говорели със слънцето. Ръководили крал и кралица – добри по сърце, даряващи всичките дарове на гражданите.



Родила им се дъщеря – орисана от петте орисници за несравнима красота, средство за летене, опашка на русалка, талант... Минало време, Елза умеела всичко, но копнеела за любов. А магията от най-малката орисница тепърва предстояла. Тя била за нея да се ожени умен, способен и забавен приключенец.



Марко (съдбата на когото била отредена) решил да пътува по море. Плавал, плавал и насреща му се появила голяма, бавна и дебела риба. Засилил скоростта си и я избегнал. След това срещнал голям кит разполагащ се от единия до другия бряг. За да избегне проблема се гмурнал и го преминал. Пред очите си видял чудесен остров, а на брега седяло красиво момиче. Обикнал я от пръв поглед и я поискал за своя съпруга. Вдигнала се сватба за чудо и приказ! А двамата младоженци преживели незабравими моменти заедно.



Снимка: pixabay.com



Коментари
1 коментар

адриана , 11 г.,

Публикувано на 31.08.2018

слабо е ама много моя разказ

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град