интересно

Начало | интересно | Тийнейджър спечели 3 милиона долара след като победи на световния турнир по „Fortnite“

Тийнейджър спечели 3 милиона долара след като победи на световния турнир по „Fortnite“

Аз детето | 2019-07-29

Тийнейджър спечели 3 милиона долара след като победи на световния турнир по „Fortnite“

16-годишният Кайл Гиерсдорф е новият световен шампион на електронната игра „Fortnite“. 40 милиона играчи са направили опит да се класират за финалите, а надпреварата е продължила 10 седмици. Само 100 финалисти обаче имаха възможността да спечелят невероятните 3 милиона долара, които в крайна сметка са отишли при 16-годишното момче. Той е успял да победи много известни имена в геймърските среди като Ninja, Poach, Liquid Chap, 72hrs, Cloak, Symfuhny, NICKMERCS, SypherPK и други. В свое интервю пред BBC веднага след победата Кайл споделя, че ще даде наградата си за лечение на болни деца, като единствените пари, които ще похарчи за себе си са за ново бюро и етажерка за трофея. Той казва още, че не могъл да повярва изобщо какво му се случва и 24 часа след голямата победа още не е сигурен дали просто не сънува. Момчето, по-познато в онлайн средите с никнейма си Bugha, останало неподвижно, смеейки се и клатейки глава, когато целият стадион започва да скандира името му.

Състезанието по „Fortnite“ се проведе в Ню Йорк този уикенд и е едно от най-мащабните събития свързани с електронни игри в света. „Fortnite“ пък е една от най-популярните игри в световен мащаб. По своята същност играта включва 100 участници, които се бият на виртуален остров, сами или в отбори и този, който остане последен е победител. Световното първенство съвпадна и с втората годишнина от излизането ѝ, като редовните играчи вече наброяват 250 милиона души от целия свят. Играчите могат да играят самостоятелно, като част от екип от четирима души или от 20 души, като това може да стане както с приятели, така и с непознати.

Миналия месец обаче създателите на играта имаха сериозни проблеми, след като бяха обвинени, че не проверяват достатъчно добре дали възрастта на играчите е подходящата (над 14 години) и дали насърчават играчите да си почиват редовно след периоди прекарани пред екрана. През април херцогът на Съсекс – принц Хари – призова „Fortnite“ да бъде забранена, като заяви, че играта е „създадена за пристрастяване“. Тогава правният съветник на компанията заяви, че персоналът на Epic Games прави всичко възможно, за да обясни как е правилно да се играе и че ще пуснат нови ъпдейти, които да подсещат играчите, че е време за почивка и дори ще има таймер, който да забранява играта да бъде пускана.

Самият Кайл пък съветва малки и големи, че все пак няма по-важно от здравето и че за да си наистина добър, трябва да прекарваш малко, но качествено време пред компютъра. Споделя още, че той не е станал шампион, защото е прекарвал дълги дни и нощи в играта, а точно обратното – почивал е често, за да е свеж, а мисълта му и реакциите да са бързи.

Тук можете да прочетете и нашите полезни съвети, които са почти като тези на Кайл. ;-)

Снимки: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град