новини детски

Начало | новини детски | Стотици деца от страната и чужбина с рисунки за кампанията „Нарисувай Коледа за героите в бяло“

Стотици деца от страната и чужбина с рисунки за кампанията „Нарисувай Коледа за героите в бяло“

Аз детето | 2020-12-24

Стотици деца от страната и чужбина с рисунки за кампанията „Нарисувай Коледа за героите в бяло“

В навечерието на Рождество Христово екипът на Националния военноисторически музей (НВИМ) зарадва медицинските работници на първа линия от 4 столични болници с рисунките послания на стотици деца, включили се в кампанията „Нарисувай Коледа за героите в бяло“.

На 22 декември творбите на малчуганите бяха предадени на лекарите, медицинските сестри и санитарите от Военномедицинска академия, Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“, Университетска болница „Александровска“ и СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести „Проф. Иван Киров“.

В рамките на две седмици деца от цялата страна и от чужбина изпращаха свои рисунки на коледна тема, предназначени за героите на днешния ден – медиците, голяма част от които няма да са със своите близки на празника. Послания за надежда и благодарност към хората, които се грижат за нашето здраве, пристигнаха от цяла България и от различни краища на света – Белгия, Великобритания, Гърция, Испания, САЩ и Франция. В кампанията се включиха както групи от детски градини, така и цели класове от български училища в страната и чужбина – ДГ „Валентина Терешкова“ – с. Ярджиловци, ДГ „Радост“ – Свищов, ОУ „Иван Рилски“ – Перник, ОУ „Св. П. Хилендарски“ – с. Сотиря, СУ „Алеко Константинов“ – Луковит, СУ „Николай Катранов“ – Свищов, 171 ОУ „Стоил Попов“ – Нови Искър, 195 ОДЗ „Братя Мормареви“ – София, 118 СУ „Акд. Людмил Стоянов“ – София, 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ – София, 105 СУ „Атанас Далчев“ – София, 12 СУ „Цар Иван Асен II“ – София, Сдружение за творческа дейност и интеграция „Арт Визия“ – Варна, Съботното училище „Иван Вазов“ – Париж, сдружение „Христо Ботев“, Неделно училище „Васил Левски“ към Гръцко-българско сдружение за култура.

Кампанията на Националния военноисторически музей е вдъхновена от героите на нашето време – медиците, които всеки ден ни предоставят примери за силата на духа. Събрала в рисунките-послания неподправената обич, искреността и мъдростта на децата, инициативата „Нарисувай Коледа за героите в бяло“ изпраща послание за благодарност и надеждата за бъдещето към всички, които в тези месеци на изпитания, се грижат за нашето здраве.

На Коледа – празника, който символизира раждането на новото, на спасението и надеждата, всички рисунки ще бъдат представени в онлайн изложба на сайта на НВИМ и в профилите на Музея в социалните мрежи.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град