Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | „София Филм Фест“ не пропуска децата и тази година

„София Филм Фест“ не пропуска децата и тази година

Аз детето | 2021-03-17

„София Филм Фест“ не пропуска децата и тази година

Селекция от детски филми  приканва младите зрители да посетят 25-ото издание на „София Филм Фест“. Форумът ще бъде в два модула през месец март и месец септември. Освен традиционните прожекции в киносалоните зрителите ще имат възможност да гледат филмите и онлайн – https://online.siff.bg/

Сред предложенията за деца е „Детството на Марта Джейн Канари“ на режисьора Реми Шайе. Конвой в американския Запад през 1863 г. Марта Джейн трябва да се научи как да се грижи за конете, за да кара семейната каруца. Налага ѝ се да носи панталони и да се подстриже. Силният ѝ характер провокира скандал, който ще я принуди да се изправи срещу опасностите на един необятен и див свят, където всичко е възможно.

Филмът е озвучен на български и е подходящ за деца от 6 до 12 години.

Може да го гледаме на 21 и 27 март от 11.00 часа в Дом на киното.

Следващата прожекция за деца е „Легенда за вълците“ на Том Мур, Рос Стюарт. Едно магическо приятелство възниква в Ирландия през 17-и век. Младата Робин и нейният баща Бил, който е ловец на вълци, пристигат от Англия, за да прогонят вълците от местната гора. След като ѝ е забранено да напуска града, Робин се промъква, за да проучи омагьосаната гора. Там се запознава с Меб, диво момиче, отгледано от вълци. Чрез тайна трансформация Робин се превръща в създание, което баща ѝ е изпратен да унищожи. Настъпва време за последната битка между глутницата вълци и жителите на града.

Филмът е озвучен на български и е подходящ за деца от 6 до 12 години.

Прожекцията е със субтитри на български и може да се види на 17 март от 18.30 в кино „Люмиер“, както и на 20 и 28 март от 11.00 часа в Дом на киното.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град