любими герои

Начало | любими герои | Скълдъгъри Плезънт – любимият нов детектив на новото поколение

Скълдъгъри Плезънт – любимият нов детектив на новото поколение

Аз детето | 2018-02-15

Скълдъгъри Плезънт – любимият нов детектив на новото поколение

Всеки обича детективските романи! Добре де, може би точно ти не ги харесваш чак толкова, но се обзалагаме, че поне на един от приятелите ти са любими. В това няма нищо чудно! Все пак кой не би искал да се впусне в някоя интересна история в която заедно със смелия детектив да се рови в мистерии и да ги разкрива само със силата на ума си! (Поне при останалите Скълдъгъри е доста по-различен!). Точно затова световната литература изобилства с детективи, станали легенди. Не се съмняваме, че всеки един от вас е чувал името на Шерлок Холмс, Филип Марлоу, Еркюл Поаро... Те не само са най-добрите детективи, но грабват първа награда и за най-обичаните литературни герои. Дори и Тими Провала от „Тотал Провал“ ООД също е любим детектив на много деца, макар често... ами да се проваля в работата си. Преди няколко години на литературната сцена обаче дойде нов герой, който може спокойно да съперничи на всички изброени по-горе и който децата, че дори и много от възрастните обожават.

Името му е Скълдъгъри Плезънт! Той е излязъл от богатото и странно въображение на писателя Дерек Ланди. Казваме странно и то не само защото г-н Плезънт владее магия. Да, детектив-магьосник и това ако не е готино... Той като всеки друг свои предшественик има голяма широкопола шапка и палто. Всъщност той обожава шапката си и дори е ходил в друго измерение, за да си я вземе, но това е нещо, което ще прочетете сами. Преди шапката забравихме и една важна подробност за нашия герой... той е жив скелет. Да, правилно прочетохте! Също така кара „Бентли“ R-Type Continental от 1954 и не е съвсем сигурен, че е точно добрият герой в историята. Но не е и лошият... Партньор в разкриването на магическите престъпления му е 12-годишната Стефани Еджли (поне в първата книга е на толкова, но при издадени досега 10 няма как да не порасне малко). Те двамата са най-невероятният екип, който можете да срещнете в книгите.

Докато Валкирия (тоест Стефани, защото в този вълшебен свят хората имат три имена, дадено, придобито и истинско) изучава света и невероятните магии, които се откриват пред нея, Скълдъгъри е зает да ступва лошите и да прави невероятно саркастични и смешни коментари за всичко около себе си. Г-н Плезънт е от малкото скелети... а може би единственият, който ще ви кара да се усмихвате под мустак или да се смеете с цяло гърло при всяка негова реплика. Той е изключително остроумен, саркастичен и по един наистина шантав начин харизматичен. Добър стратег, лоялен приятел и даже склонен към малко лудост, Плезънт е един от най-интересните герои в цялата книга, не само заради гореспоменатите качества, а защото е нещо по-различно, по-оригинално и със сигурност по-откачено.

Разбира се той не е единственият герой в поредицата. Там ври и кипи от всякакви шантавелници, които няма как да не ви харесат. Затова следващия път, когато се чудите какво да правите, може да разгърнете страниците на поредицата за Скълдъгъри Плезънт и да се гмурнете в един свят от магии, малко страхотии, мистерии и много, много интересни детективски разследвания!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град