новини детски

Начало | новини детски | Шестокласник от новозагорското село Полско Пъдарево дари всичките си спестявания на болна жена

Шестокласник от новозагорското село Полско Пъдарево дари всичките си спестявания на болна жена

Аз детето | 2019-07-23

Шестокласник от новозагорското село Полско Пъдарево дари всичките си спестявания на болна жена

Бъдещият шестокласник Богомил Ганчев, живее в новозагорското село Полско Пъдарево и пътува всеки ден до средното училище „Иван Вазов“ в Нова Загора. Затова и често пазарува в близкия магазин в града. Дотук нищо необикновено, но един ден в магазина детето вижда касичка в която се събират пари за болна жена от града и в мига решава, че ще бъде добър и ще помогне. Още на следващия ден Богомил взима всичките си спестени пари, от една година насам, и всичките ги пуска в касичката.

Продавачката е изключително впечатлена от урока по човечност, който детето дава и веднага споделя историята в социалните мрежи. „Това е Богомил. Това мило дете влезе в магазин „Нонстоп“ с една торбичка стотинки и попита: „Може ли да ги пусна в касичката за дарение?“ (в магазина има кутия за събиране на средства за болна жена). Възхищавам се от решението на това дете, каза ми, че паричките си ги събира от миналата година. Нека да се поучим от Богомил Ганчев, ученик от 5 „б“ клас на училище „Иван Вазов“, гр. Нова Загора с класен ръководител Митошка Стоянова. Тук е мястото да поздравим и родителите, че са възпитали един състрадателен и отговорен син.“, написа жената, станала свидетел на благородната постъпка на момчето.

„Видях касичката за жената и на другия ден си взех паричките и ги сложих там, защото исках да ѝ помогна да оздравее“, каза още Богомил Ганчев пред NOVA. Двамата родители на детето работят в региона. Решението да дари спестените си пари взел спонтанно, разказва майка му Евелина и добавя: „Като се прибра вкъщи каза, че е дал паричките си за благотворителност. Зарадвах се. Все пак, трябва да има добри хора. Нека повече има таквиз като него“.

„Браво на момчето! Браво и на родителите му! Браво и на учителите му! Възхищавам се на такива деца и вярвам, че ще пребъдем! Поклон, мило дете!“, „С такива деца за България все още има надежда! Бъди жив и здрав, миличък!“, „Поздравления, това добро дело ще бъде възнаградено със сигурност от Бог. Ръката, която дава, никога не е празна“, коментират хората.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град