игри за навън

Начало | игри за навън | С мишена за водни балони забавленията са безкрай

С мишена за водни балони забавленията са безкрай

Аз детето | 2020-07-24

С мишена за водни балони забавленията са безкрай

Какво ще правите в днешния топъл и прекрасен слънчев ден? Имате ли някаква идея, която обаче не включва компютър, смартфон или телевизор? Знаем, че това са ви любимите дейности, любими са и на нас, но понякога е много освежаващо да направиш и нещо друго, особено в прекрасните топли дни. Затова сега за вас имаме една фантастична идея. Тя е подходяща за парка, но и за двора у дома, за плажа. Можете да играете сами или пък да поканите приятели, семейство и въобще, когото искате. Всеки ще хареса тази игра, защото дори и да не си го признават, всички обичат да целят разни предмети и мишени, да получават точки и да играят с водни балони. Така че защо не си спретнете набързо една страхотна мишена и не си напълните цяла кофа с водни балони, с които да се забавлявате.

За да си направите мишената ще ви трябва голям картон, продават такива много големи в книжарниците, ножица и ако искате да ви е по-цветно и красиво – моливи или флумастери. В големия картон изрежете няколко различни по големина дупки. За да ни е по-лесно ние просто очертахме различни по големина чинии с молив и изрязахме по очертанията. След това с цветни моливи над всяка дупка написахме колко точки носи, както и малко разкрасихме с няколко забавни цветни послания.

После си купихме 3 плика с ненадути балони и ги напълнихме до половината с вода. Сложихме ги в кофа, но вие можете да използвате и торбичка или каквото друго имате, за да ги пренесете. След това поставихме мишената на тревата в близкия парк. И започнахме да целим, първо отблизо и с всеки следващ балон се отдалечавахме все повече и повече, докато пресмятахме и колко точки печелим. След като това ни омръзна засичахме за колко време колко точки ще направим, а накрая към нас се присъединиха още нови и нови участници и накрая си направихме състезание кой може да спечели най-много точки. Отначало индивидуално, а след това и на отбори.

Виждате колко много приятни забавления можете да си организирате, толкова весело стана, че ходихме да пълним още балони. Супер е! Опитайте!

По идея на agirlandagluegun.com

С вода можете да направите и други забавни неща:
С една свещ и малко вода става невероятен експеримент
Магията на водата, която може да обръща нещата
Първо я няма, после е тук – чуден фокус с вода и още нещо
Само с една капка вода смартфона си в микроскоп превърни



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град