сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Рамка за снимки от камък си направи и спомена запази

Рамка за снимки от камък си направи и спомена запази

Аз детето | 2019-08-20

Рамка за снимки от камък си направи и спомена запази

Снимките определено са прекрасно нещо! Иначе как ще знаем колко смешно е изглеждала майка ни като малка или че татко всъщност е правил същите бели за които сега ни обяснява колко са лоши. Или пък как ще покажем на приятелите си странното животно, което сме видели, красивото място на което сме били. Как ще си припомняме най-страхотния ни рожден ден! И докато все по-често съхраняваме снимките на компютър, телефон или направо в интернет, има и такива, които бихме искали да виждаме постоянно и които да красят стаята ни. Или пък такива, които да занесем на баба и дядо, за спомен, защото те може и да нямат компютър и модерен телефон. Какво правим тогава? Отпечатваме ги на хартия естествено. И най-добре ще е да ги сложим в рамка. Можете да си купите обикновена рамка от магазина или сами да си направите такава. При това не от какво да е, а от камък.

Рамка от камък? Да, изобщо не е толкова абсурдно колкото звучи – става страхотна и много красива. Само вижте!

Готови ли сте вече и вие да си направите! Тогава ще ви трябват голям камък, ако е възможно нека е по-овален, акрилни бои, четка, маркер и малко медна тел. Става много лесно!

Ако сте намерили камъка навън го измийте добре с вода и сапун и го оставете да изсъхне. Ако пък сте го купили от зоомагазин за аквариум например, пропуснете тази стъпка. Да, можете да си вземете и оттам, защото понякога навън се намират трудно точно такива. След това го оцветете с акрилните бои целия. Колкото по-ярък цвят изберете, толкова по-добре, само имайте предвид, че е възможно да ви трябват няколко слоя, за да се покрие добре камъкът. После изчакайте да изсъхне и отгоре нарисувайте детайли, някакви фигурки или пък можете да го направите като емоджи. Каквото решите!

Докато чакате целия камък и боята по него да изсъхне вземете медната тел и увийте половината от нея на маркера. Това може да е малко трудно, но с малко повече усилие се получава. После просто извадете телта от маркера, докато е още навита и малка част от другия и краѝ увийте около камъка. Но така, че да остане и изправена част.

Готови сте! Сега между спиралите, които направихте с маркера поставете снимка. Ако пада просто леко притиснете телта към нея. Получи се неочаквано красиво, нали?

По идея на onelittleproject.com

Вижте и още няколко интересни предложения за оригинални рамки:
Красива зигзагообразна рамка за весели спомени
Оригинална фоторамка с клончета в стил рустик



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град