приказки от деца

Начало | приказки от деца | Приключенията на Хари Потър и Алиса

Приключенията на Хари Потър и Алиса

Алекс Белчев | 2019-12-18

Приключенията на Хари Потър и Алиса

Докато Хари Потър се разхожда, в едно малко магазинче, Алиса си купува магическа пръчка. Хари решава да посети Джо, който е продавач на магически пръчки. Момчето се запътва към магазина. След десет минути вече е там. Вижда Алиса и решава да се запознаят.

– Здравей, аз съм Хари, искаш ли да се запознаем? – пита младият Потър.

– Разбира се. Аз съм Алиса. – отговаря му момичето.

Момчето ѝ показва добре изглеждащи пръчки. Обяснява ѝ какви са слабостите и предимствата на всяка една. Тя си избира една от черен дъб. Момичето предлага да отидат да посетят една нейна приятелка, Хари се съгласява и те тръгват. Докато вървят Хари разбира, че са тръгнали именно към Аврора, с която вече се познават. Понеже Аврора живее на другия край на света, Хари и Алиса трябва да минат през Огледалния свят. Това е изумително място, където времето тече по-бързо.

Хари и Алиса се запътват към центъра на Лондон. Там има магазин за огледала, в който се крие входът за вълшебния свят. Те влизат в магазина, откриват магическото огледало и минават през него. Озовават се в съвсем нов свят. Но усещат, че нещо не е наред. Това е весело място, изпълнено с ярки цветове и хубави гледки. Вместо това Хари и Алиса забелязват, че небето е мрачно, тревите кафяви, а по дърветата няма листа. Двамата се споглеждат и ги побиват тръпки. Тръгват по дългия криволичещ път, надявайки се да стигнат възможно най-бързо.

Вървят известно време и изведнъж чуват стъпки. Поглеждат назад и виждат самия Дявол. Хари веднага вдига пръчката си и изрича първите заклинания, които му идват наум, но те нямат никакъв ефект. Дяволът е прекалено могъщ. Той вдига своя тризъбец и атакува. Хари прави защитно заклинание. Разполага с много малко време да реши какво да прави, защото защитата им отслабва. Момчето мисли и си спомня:„Мрачен ден, Хари и приятелите му имат час по защита срещу черните изкуства в подземията на училището Хогуортс. Учителят ги уведомява, че днес ще учат ново заклинание, с което ще могат да повалят демони.‘‘. В този ден момчето не беше внимавало много в час, защото си мислело, че това заклинание няма да му потрябва. Но ето че вярванията му се опровергават. Младият Потър не е упражнявал заклинанието достатъчно и не е сигурен дали ще се справи сам. Разполага с няколко мига, в които трябва да сподели плана си с Алиса, а именно да обединят сили срещу могъщия враг.

Защитното заклинание пада и двете деца влизат в действие. Хари заобикаля Дявола и му нанася дребно заклинание, с което да спечели малко време на момичето. През тези няколко мига Алиса вади магическата си пръчка и изрича думите: „Експекто патронум“. Дяволът пада на колене. От другата му страна Хари казва същото и демонът се изпарява. Небето проблясва и всичко си става постарому. Огледалният свят става отново весело място с пъстри цветове. Двамата младежи продължават по своя път. Стигат до мястото, където би трябвало да се намира порталът, от който да излязат, но него го няма. Хари започва да търси навсякъде. Озърта се къде ли не, но без резултат. Алиса се стъписва и извиква отчаяно:

– Няма ли всичко това да свърши? Ей така като с магия!

– Няма, Али… – но нещо го прекъсва.

Странно пукване привлича вниманието на двете деца. Те поглеждат нагоре и виждат, че над главите им се рее магически джин.

– Магия ли чух? – обажда се джинът. – Аз изпълнявам желания, деца мои. Всеки има право на три.

– Можеш ли да ни измъкнеш оттук? – пита Хари. – Искаме да отидем при нашата приятелка Аврора.

– Мога, разбира се, но трябва да изречете думите „Джине, искам да…“

Хари и Алиса се споглеждат. Започват да обсъждат дали си заслужава да изхабят едното си желание. След известно време двамата решават, че нямат друг вариант, и че това е единствената им възможност.

– Джине, искаме да ни отведеш при нашата приятелка Аврора. – казват двете деца едновременно и за няма и миг те вече стоят пред портите на двореца на Аврора. Аврора ги посреща, кани ги вътре и ги води в столовата, за да им сложи нещо за ядене. Щом децата се наяждат, Аврора започва да ги разпитва как е минал денят им. Хари и Алиса ѝ разказват за необичайния си ден, който въпреки всичко не беше най-странният, който са имали досега.

Участва в конкурса „Моите любими книжни герои в една история“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град