игри за навън

Начало | игри за навън | Пригответе се за приключения с още 4 водни забавления

Пригответе се за приключения с още 4 водни забавления

Аз детето | 2019-08-26

Пригответе се за приключения с още 4 водни забавления

Горещо ли е навън? Тогава какво чакате – къде е водата и къде са ви водните игри! Точно сега е моментът за такива. Повярвайте като ви казваме, че няма да има по-подходящ от този. Все пак посред зима родителите ви няма да разрешат да се плискате с вода, а най-вероятно и самите вие няма да искате. Така че взимайте семейството и приятелите и започвайте... О, нямате идея за игри с вода... Добре че ние сме тук, за да ви подскажем няколко!

Направете си голяма водна битка

Какво по-хубаво от това в горещ летен ден да си организирате водна битка. Забравете за възглавниците или замерянето с плюшени играчки – да, някои деца правят и това. Най-подходящата игра за лятото е водната битка. Поканете приятели, дори и семейството – всеки обича да се мокри в топъл ден. Така че взимайте водните пистолети, гъбите, водните балони или просто шишета с пробити капачки и се подгответе за голямо мокрене и колосална игра. Можете просто да се пръскате или да се разделите на два отбора. При втория случай предлагаме този, който е напръскан да изгаря и който остане сам, отборът му и той да са победители.

Подай водата

Тази игра задължително е за повече деца, но със сигурност ще намерите желаещи за нея. Пак казваме – тя включва вода все пак. Идеята обаче този път е за състезание, малко като в час по физическо, но още по-интересно. Трябва да сте поне шестима, за да можете да се разделите на два отбора. Ще ви трябват и кофички – за всеки играч. След това отборите се подреждат един зад друг, като тези играчи, които са най-отпред трябва да са напълнили кофичките си с вода. И играта започва. Целта е да прехвърлите водата в кофичката на този зад вас, без обаче да гледате и докато накланяте кофичката над главата си. Така продължавате един след друг, докато не се изреди целият отбор. Накрая тези на които им е останала най-много вода печелят. И отсега ви казваме – пригответе се за много мокрене и смях.

Пинята с водни балони

Сигурно сте запознати с играта на пинята. Тя е традиционна за всякакъв вид празненства в някои латиноамерикански страни. При нея се напълва голям фенер или вече по-често плюшена играчка с лакомства и децата удрят с бухалки, докато не се изсипят бонбоните, но със завързани очи. Тук ще е почти същото, но ще имаме балони с вода завързани за въженце, което сте опънали на две дървета в парка например. Отново можете да се разделите на два отбора или пък ако сте по-малко хора просто да видите кой ще е най-бърз. Целта е чрез удар с пръчка или ръка да спукате колкото се може повече водни балони.

Джуджета и великани

Завършваме точно с тази игра, защото тя отлично илюстрира колко забавни и активни могат да бъдат игрите във вода! Тя се харесва на всички без изключение, като за нея е най-добре да сте поне 6 деца. Може да се играе на плажа, на басейна или дори пред блока. Единствената разлика е, че за пред блока ще ви трябва воден пистолет или просто шише пълно с вода! Правилата са много прости! Избирате си един водещ – това може да е някой от вас или пък някой възрастен. Всички се нареждате около него, а той започва да изрежда различни думи – първите, които му хрумват. По някое време обаче трябва да каже и „джуджета“ или „великани“. При тази дума вие трябва или да се намокрите с вода на брега на морето, или да скочите в басейна, или просто да излеете малко вода от шише по себе си. Този, който направи това последен излиза от играта, а победил е този, който остане последен, тоест най-бързият. Това забавление е перфектно за развитие на концентрацията, а тя е много важна!

Вижте и останалите 4 чудесни идеи за водни забавления.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град