сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Превърнете обикновената тиква в красива черна котка

Превърнете обикновената тиква в красива черна котка

Аз детето | 2023-10-23

Превърнете обикновената тиква в красива черна котка

Правили ли сте си някога тиквен фенер? От онези, в които издълбаваш тиквата и след това режеш очи и уста, страшни или пък не чак толкова. Те са популярни и интересни не само на Хелоуин, но точно тогава изобилства от подобни тиквени фенери. Някои са просто с изрязани триъгълничета за уста и очи, а други са си направо истинско произведение на изкуството. Предполагаме, че и повечето от вас са си правили такива поне веднъж особено щом наближи края на октомври. За да украсиш тиква обаче и да я направиш интересна не е нужно да я режеш, има и други начини с които да направите тиквата идеална, оригинална и интересна. Точно един такъв много лесен начин ще ви предложим ей сега. За него можете да използвате както вече издълбана тиква, така и напълно цяла.

Трябва да имате предвид обаче, че веднъж оцветена, тя няма да е за ядене, така че сигурно ще е хубаво да я издълбаете с мама и тя да приготви някаква вкуснотия, докато вие също творите. Вече сигурно забелязахте, че ви казахме, че ще оцветяваме. При това не как да е. От скучната оранжева тиква ще направите интересна черна котка, ето как.

Освен тиквата ще ви трябват и тиксо, картон, молив и черна акрилна боя. Продава се в по-големите книжарници, а също и в магазините за ремонт на дома. Естествено не си купувайте цяла кофа, едно малко шишенце ще е достатъчно.

Първото, което трябва да направите е да решите как точно ще изглежда вашата черна котка. Каква ще е муцуната ѝ. Може да е учудена, ядосана или пък широко усмихната. Може да прилича на Котарак Шапкарак, на котката от „Алиса в Страната на чудесата“ или на вашата. След това очертайте на картона ушички, очи, нос, мустаци и уста. Ние например решихме нашата котка да е по-скоро миличка и сладка затова направихме следното.

За уши изрязахме две триъгълничета, за очи две кръгчета с малка резка по средата, триъгълен нос, по две дълги ленти за мустаци и от двете страни и една малка кръгла учудена уста. Когато сте готови с това, независимо какво котешко лице сте избрали, внимателно залепете всяка част от муцуната на вашата котка с тиксо. Разбира се залепете съвсем малка част от тиквата с тиксо, колкото да се закрепи, защото след това ще трябва да дооцветявате повече.

Накрая оцветете цялата тиква с черната боя и оставете да изсъхне около половин час. След това леко и внимателно отлепете тиксото и ако е необходимо оцветете с още малко черна боя където е било то.

Това е всичко! Вече имате красива черна котка готова за Хелоуин, а това било тиква! Ама толкова е готина!

Още интересни тиквени идеи:
Хелоуинска тиква от хартия
Маска-тиква за Halloween
Хелоуинска тиква от папие-маше
Тиквата не е само за Хелоуин



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град