спорт

Начало | спорт | Никола Сид ще тренира със световноизвестния футболист Лукас Подолски

Никола Сид ще тренира със световноизвестния футболист Лукас Подолски

Аз детето | 2013-07-25

Никола Сид ще тренира със световноизвестния футболист Лукас Подолски

Победителят във Футболна академия Cartoon Network 2013 е 14-годишният, силно увлечен от футбола, Никола Сид. Неговите изключителни умения спечелиха Аманда Дейвис, журналистката от CNN, която го избра измежду двайсетте полуфиналисти.
„Той беше един от малкото, които играеха с топката по време на целия клип и непрекъснато изпълняваше различни трикове – с крака, с глава, седнал, изправен. Определено може да научи на нещо някои от футболните звезди”, сподели Аманда.
 
Никола, който скоро ще тренира в Лондон заедно с победителите от останалите 7 европейски държави, беше силно развълнуван от добрата новина.
“Играя футбол от 4-5 годишен. Харесвам този спорт, защото ми е забавно и печеля приятели. Искам да стана футболист и да играя в професионален отбор като Реал Мадрид, Арсенал, Челси, Манчестър Юнайтед, Милан. За футболната академия научих от приятели, които са участвали миналата година. С тях направихме клипа и го качихме на сайта.  Сега съм супер, ще ходя в Лондон”.
 
Футболна академия Cartoon Network е общоевропейска лятна кампания, създадена с цел да подтикне децата да бъдат по-активни и да се забавляват, докато спортуват. Децата имаха шанса да демонстрират таланта си на специална интернет страница, като освен за голямата награда – тренировка в Лондон с Лукас Подолски, те имаха възможността да спечелят и различни спортни и други награди.
 
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град