сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Нежна картичка със сърца за любимите ви хора

Нежна картичка със сърца за любимите ви хора

Аз детето | 2020-02-12

Нежна картичка със сърца за любимите ви хора

Обичате ли да майсторите неща? Ние обожаваме. Това е едно от любимите ни занимания, когато сме у дома. При това хич не отнема толкова време, колкото си мислите. Повечето неща всъщност се правят много лесно, но стават така красиви и биха зарадвали всеки. С повод и без повод е хубаво да подарявате нещо на хората, които обичате най-много. Една свежа и дори и набързо направена картичка така би зарадвала мама, татко, дядо или пък дори някой приятел. А предвид факта, че скоро навсякъде около вас ще има сърца, защото идва Денят на любовта ви предлагаме тази много бърза, но много красива картичка. С нея можете да зарадвате всеки човек, който е намерил специално място в сърцето ви. Мама, татко, баба, а защо пък и да не я подарите на момчето или момичето, което харесвате. Знаете ли колко очаровано ще бъде от нея... И бъдете сигурни, че няма да я забрави никога.

Така че готови ли сте със съвсем малко материали и време да разпръснете любов и да зарадвате най-близките си?

За тази нежна картичка ще ви трябват:

  • картон
  • лист хартия
  • декоративно тиксо с 2-3 различни картинки
  • ножица
  • цветни моливи
  • малко прежда или конец
  • лепило

Хайде да творим!

Ние сме избрали розово, жълто и червено за цветове, защото на нас те ни се струват най-нежни и най-добре отразяват чувството на обич. Разбира се ако вие харесвате други или пък знаете любимите цветове на този, за когото е предназначена картичката, използвайте тях. Колкото до декоративното тиксо, то е същото като обикновеното, само дето е цветно или с картинки по него. Вече се продава почти навсякъде и не е много скъпо, така че няма да имате проблеми да си го намерите. Ако ли пък не просто оцветете сърцата с моливи.

Сега да се захващаме за работа.

Първото, което е хубаво да направите е върху белия лист хартия да залепите декоративното тиксо (или съответно да го оцветите). Това можете да направите както ви харесва. На нас най-красиво ни се стори просто да облепим листа с ленти от тиксото като ги редуваме. След това от така нашарения лист изрежете четири сърца. Вие решавате колко да са големи, но ви съветваме да не прекалявате с размера.

След това прегънете картона на две. От едната външна част залепете две от сърцата, където намерите за добре. Ние решихме да приличат на балончета, затова залепихме някъде по средата едното отгоре, а другото малко по-надолу. След това другите две сърца сгънете на две точно по средата. Тук идва и най-тънката част, внимавайте! Както е така сгънато хванете едното сърце, намажете ръба му с лепило и го залепете точно по средата на вече залепеното сърце. Получава се интересен 3D ефект, нали? Направете същото и с другото сърце.

След това залепете и малко прежда или конец, все едно това са две балончета хванати едно за друго! Можете да нарисувате и няколко сърца отстрани за по-голям ефект.

Това е! Сега остава да напишете послание в картичката и сте готови да разпространявате любов!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град