Инициативи

Начало | Инициативи | Не изхвърляйте елхата след празниците, а зарадвайте животните от зоопарк Варна

Не изхвърляйте елхата след празниците, а зарадвайте животните от зоопарк Варна

Аз детето | 2021-01-04

Не изхвърляйте елхата след празниците, а зарадвайте животните от зоопарк Варна

За осма поредна година във Варненския зоопарк се провежда кампанията „Второ приложение на коледните дръвчета“, припомня Moreto.net Всеки, който е украсил живо дръвче, би могъл да го дари след празниците за храна за животните в зоокъта. Там те ще се използват за храна на тревопасните животни и за игра и забавление на хищниците и маймуните. От зоокъта призовават елхичките да не се изхвърлят в контейнерите за смет, а да бъдат подарени след празниците за храна на тревопасните животни. Всеки, който иска да се включи в инициативата, може да остави вечнозеленото дръвче край касата на зоокъта.

Традицията продължава вече осма поредна година, поднасяйки приятни емоции на посетителите и животните. Преди две години търговец на коледни дръвчета от Варна подари на животните близо 130 елхички и борчета, останали неизкупени около празниците.

За София пък напомнят, че на територията на Столична община е създадена организация за разделно събиране на елхите. Столичани трябва да ги поставят до сивите, метални контейнери за битови отпадъци. Оттам те се извозват със специализиран автомобил от фирмата изпълнител за района. След това естествените елхи се транспортират до Инсталацията за биологично третиране в Хан Богров. Столичани могат да засадят естествените елхи, които са с корени в междублокови пространства, в градинки и дворове, без да се изисква специално разрешение от районната администрация.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град