новини детски

Начало | новини детски | Народни носии, филми, тур с фенерчета и много кукери и караконджули очакват малки и големи в „Музейко“ през януари

Народни носии, филми, тур с фенерчета и много кукери и караконджули очакват малки и големи в „Музейко“ през януари

Аз детето | 2020-01-14

Народни носии, филми, тур с фенерчета и много кукери и караконджули очакват малки и големи в „Музейко“ през януари

На 25 януари Детски Научен Център „Музейко“ очаква всички приключенци за една магична нощ – такава, каквато като деца сме си я представяли само в приказките! В специалната януарска вечер всички малки посетители ще могат да пристигнат, облечени като кукери или караконджули.

А защо не да изработят своя маска на място? В специално ателие в Maker Space Музейковците ще покажат на малки и големи как да създадат кукерски маски, с които се гонят страшните караконджули. От музея ще разкажат и защо се преобразяваме и вдигаме толкова шум в началото на новата година. В духа на традициите детският научен център кани всички деца да донесат и представят своята любима носия, ако имат такава.

В разгара на вечерта малки и големи могат да посетят специалната прожекция на „Златната ябълка“ – първият анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор и създаден от „Студио Змей“. Неговият пилотен епизод ще ни среща със смелата синекоса Вихра, която е наполовина змей и наполовина човек и нейната най-добра приятелка – пъргавата самодива Тина-Пакостина, както и с братята Бран и Влад, които мечтаят да станат могъщи кукери. Заедно с тях присъстващите ще научат древни легенди, ще се сблъскат с лукави злодеи и ще бъдат разкрити някои пъклени планове, които ще променят съдбите на всичките герои. Филмът на Димитър Петров ще се излъчи с партньорството на Българска национална телевизия.

Един от задължителните елементи на всяка Нощ в „Музейко“ – турът с фенерчета, ще се отправи с деца и родители в търсене на караконджулски следи сред етажите на научния център. Ще има много любопитни истории, игри, но най-вече смях, който е най-сигурният начин да победим лошите мисли и нежеланите натрапници!

Всички деца на възраст между 7 и 13 години ще имат обособено място за сън заедно със своите родители. След вълнуващата вечер заедно ще закусят, разказвайки си забавни истории от срещата с „Музейко“ и старите кукери.

Повече информация как да се включите в Нощ в „Музейко“ „Кукери и караконджули“ може да откриете тук: www.muzeiko.bg. Местата са ограничени.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град