сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Направете си тиквен фенер, който издържа по-дълго и е по-красив от всички

Направете си тиквен фенер, който издържа по-дълго и е по-красив от всички

Аз детето | 2019-10-21

Направете си тиквен фенер, който издържа по-дълго и е по-красив от всички

Някога правили ли сте си тиквен фенер? Независимо дали ходите на хелоуинска забава, дали се маскирате у дома или пък за вас това е просто един от всички други обикновени дни, да си направиш тиквен фенер в края на октомври може да е много забавна и приятна дейност! За тези от вас пък, които все пак смятат да правят нещо страшничко в последния ден от месец октомври, фенерът от тиква си е задължителен. Като при всяко нещо обаче и той си има няколко особености и винаги може да стане по-красив, по-издръжлив и по-интересен, ако използвате няколко насоки! Какви са те ли? Четете по-надолу и бързо ще разберете!

Изберете си най-добрата тиква

За да се получи един фенер наистина хубав и издръжлив е важно тиквата от която ще е направен да е също такава. А една тиква е хубава, когато е с гладка повърхност и има дръжка. Може и да не подозирате, но дръжката на тиквата я предпазва от бързо разваляне след като е откъсната, а и прави самата тиква по-лесна за дълбаене. Колкото по-зелена е дръжката, толкова по-хубава е тиквата!

Издълбайте я отдолу

Знаем, че някак си направо по инстинкт на всеки от нас му идва да отреже върха на тиквата и да я дълбае оттам, но ще е много по-лесно да го направите от долната страна. Просто изрежете част от тиквата отдолу. Така не само ще извадите семките по-лесно, но и ще запазите дръжката, а както разбрахте тя е много важна!

Важно е да я издълбаете хубаво

Не само да махнете семките, но и почти цялата вътрешност така че да остане само кората! По този начин реално тиквата няма как да се развали, защото няма какво да се разваля, а и ще бъде още по-лесно да изрежете тиквен фенер! Освен това с вътрешността можете да си направите крем, пай или пък вкусен тиквеник!

Нарисувайте си шаблон

Много по-лесно ще направите тиквения фенер ако на лист хартия нарисувате как искате да изглежда той. След това с помощта на тиксо го залепете върху самата тиква и с молив или химикалка правете дупки върху тиквата през листа върху който сте нарисували как искате да изглежда. След това махнете хартията и просто изрежете по дупките. Така хем рязането ще е по-лесно, хем няма да изкривите нещо и да ви се струва, че сте съсипали тиквата.

Поръсете с желатин на прах

След като приключите с вашия тиквен фенер, ако поръсите изрязаните ръбове с желатин на прах всъщност той ще издържи много по-дълго. Вътре в самата тиква пък сложете обилно количество канела – тя ще запази тиквата отвътре, а освен това ще мирише много хубаво.

Ако ще слагате свещ

Нали помните, че ви казахме да изрежете тиквата отдолу? Е, така много по-лесно можете да сложите и свещ вътре, която сте запалили предварително, а след това просто залепете капачето с тиксо отдолу и сте готови!

Още нещо за свещта

Направете коминче, за да може свещта да е по-дълго запалена, а тиквата да не става много гореща! Това е лесно! Просто около дръжката направете 3-4 малки дупки и сте готови!

Вижте още:
Нарисувайте най-хубавия тиквен фенер с няколко лесни стъпки
Тиквените фенери всъщност идват от Ирландия!
Превърнете обикновената тиква в красива черна котка
С ябълка и боя си нарисувай... тиквен фенер



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град