игри в дома

Начало | игри в дома | „На какво прилича това?“ – забавна игра за път и за вечер у дома

„На какво прилича това?“ – забавна игра за път и за вечер у дома

Аз детето | 2020-02-07

„На какво прилича това?“ – забавна игра за път и за вечер у дома

Не е нужно игрите да са сложни или да изискват някакви предмети, за да са супер забавни. Напротив, игрите могат да бъдат прекрасни дори и само ако използвате въображението си. Знаете ли, независимо от всичко, което днешният свят ни предлага като забавления, въображението никога няма да излезе от мода и те никога няма да могат да го победят. Да, компютърните игри са забавни, интересни са и игрите, които например се предлагат в увеселителните части на всички молове, но са еднакви и по някое време ти писват. Докато ако разчиташ на въображението си, това никога няма да се случи. То е най-невероятният инструмент, най-интересната „технология“ за забавления, която светът може да ви предложи. Дори и една и съща игра винаги е различна, защото човешкото въображение е необхватно и може да измисли хиляди неща, а пък детското съвсем. Така че ако игрите са ви писнали или пък просто сте поели на дълъг път към интересно място за почивка или просто сте вкъщи и вече е вечер и ви казват, че трябва да заспивате, опитайте тази игра. Тя може да се играе от всеки, дори от прабаба ви или прадядо ви, а можете да я играете дори и сами. За нея не ви трябва нищо друго, освен щипка въображение и капка желание. Опитайте!

Знаете ли, че в действителност тази играе е доста древна? Отначало се е прилагала като психологически тест, наречен тестът на Роршах, но след това постепенно се превърнала и просто в детска игра.

И така, за да играете играта просто се огледайте около вас. Погледнете облаците, сенките на разни обекти или далечните предмети. Независимо дали я играете сами или с някого, всеки трябва да си избере като за начало пет сенки, облаци или предмети. След това трябва да каже на какво му приличат и да си измисли някоя по-кратка или по-дълга история за тях. Ако не играете само вие, можете накрая да гласувате коя история ви е харесала най-много и да излъчите победител, който да получи титлата „майстор на въображението“... до следващата игра. Да, сигурни сме, че ще има такава... Поне докато пътувате, няма по-забавно нещо от това или вечер, преди да заспите. Забавно е да си представяте нещата в леко тъмната стая на други обекти и не е толкова страшно, колкото звучи, щом вие сами измисляте какви да са.

Накрая е излишно да казваме, че тази игра, освен забавна е и полезна. Тя тренира мисленето, бързото решаване на проблеми и изобщо целия ви мозък! ;-)

Снимка: pixabay.com

Вижте още:
Камъчетата, разказващи истории – игра, с която ще полетите на крилете на въображението
Най-веселите игри за хубави семейни вечери
Най-интересните и забавни игри с „Лего“



Коментари
1 коментар

Станко , 15 г.,

Публикувано на 09.02.2020

Може ли пример за история

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град