покани

Начало | покани | Множество забавления организира Община Шумен за Деня на детето

Множество забавления организира Община Шумен за Деня на детето

Аз детето | 2020-05-29

Множество забавления организира Община Шумен за Деня на детето

С различни занимания и игри на открито ще бъде отбелязан Международният ден на детето – 1 юни, съобщават от БНР. Инициативите се организират от Община Шумен и ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки. Празникът ще започне от 10 ч. в Градската градина. По централните алеи на парка децата ще имат възможност да направят свои рисунки върху асфалта. Ще бъдат подредени и стативи, върху които малчуганите също ще могат да рисуват. Те ще са разположени на разстояние един от друг, каквито са указанията за физическа дистанция в извънредната епидемична обстановка.

Забавленията в Градската градина на първи юни ще продължат с различни занимателни игри. На площадката до паметника на Тодор Колев ще има преминаване на препятствия с колело, тротинетка и ролери. За децата, които най-бързо преодолеят трасето, са предвидени награди.

На първи юни най-малките жители на Шумен ще могат да гледат безплатно в 3D формат детския анимационен филм „Кумба“. Прожекцията е в 15 ч. в концертната зала на Младежкия дом. Децата и родителите, които желаят да гледат филма, е необходимо да си носят 3D очила. Създадена е организация за безопасност на публиката по време на прожекцията – при влизане в залата децата и родителите ще почистват ръцете си с дезинфектант и ще се използват ограничен брой места в залата. От общинската администрация отправят молба към зрителите да носят лични предпазни средства (защитна маска за лице).

След това, в 17 часа, танцовите формации „Емоушън“, „Фаворит“ и „Wow“и вокалните състави „Аврида“ и „До Ре Ми“ ще изнесат празнична програма с песни и танци пред сградата на Младежкия дом. Празникът, посветен на Деня на детето в Шумен, ще продължи в 18 ч. в парк „Студентски“. На откритата сцена, изградена от Община Шумен в парка, децата ще се забавляват с аниматори, които са им подготвили игри, танци и изненади. Ще има и демонстрации на фокуси. В паузите между различните занимания на сцената ще се изявят Боряна Минчева и Марианита Йорданова – ученички в 3 клас на СУ „Сава Доброплодни“, младата певица Моника Миткова и танцовата формация „Танцувалня“, които ще зарадват присъстващите със свои изпълнения.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град