покани

Начало | покани | Много забавления и интересни занимания за пловдивските деца в инициативата „Месец на децата в музеите на Пловдив“

Много забавления и интересни занимания за пловдивските деца в инициативата „Месец на децата в музеите на Пловдив“

Аз детето | 2021-02-04

Много забавления и интересни занимания за пловдивските деца в инициативата „Месец на децата в музеите на Пловдив“

Община Пловдив обяви „Месец на уикендите за деца в музеите на Пловдив“. Инициативата е посветена най-вече на малчуганите, но също и на техните родители, баби и дядовци. Семействата са поканени да посетят различните експозиции под тепетата, където най-малките ще открият, а по-големите ще преоткрият богатството, което музейните институции на първия български град Европейска столица на културата съхраняват и показват на посетителите си.

За „Месец на децата в музеите на Пловдив“ е отпечатана специална картичка, която желаещите могат да получат в някой от обектите. Децата, които съберат 6-те печата ще участват в общо заключително събитие, отново безплатно. Те ще посетят през месец март детски спектакъл на Опера Пловдив в Дома на културата „Борис Христов“ или представление от програмата на Кукления театър. След приключване на месец февруари, ще бъде оповестен начина на организация и всички представили картичката ще получат безплатните си билети, при спазване на всички противоепидемични мерки и капацитет на залите 30%.

Регионален исторически музей – Пловдив се включва в „Месец на уикендите за деца в музеите на Пловдив“ с експозиция „Съединение на България от 1885 г.“ на пл. „Съединение“ 1 и експозиция „Българско Възраждане“ на ул. „Цанко Лавренов“ 1 в Старинен Пловдив. В съботите и неделите до края на месец февруари и на 3 март двете експозиции ще приемат посетители от 9.00 до 17.00 часа. Малчуганите до 7 години посещават обектите ни безплатно, самостоятелно идващите ученици се таксуват с билет от 1 лев, входът за бабите, дядовците и техните внучета се таксува с един семеен билет от 3 лева, а родители с деца ще могат да разгледат експозициите ни с един семеен билет от 5 лева.

Всяко дете ще получи книжка за оцветяване „Българско опълчение“, футляр/хармоника „Първо българско изложение“ и по един брой снимка „Спомен от Пловдив“ на сграда, която е била емблематична за града в миналото. Всяко семейство ще получи работна тетрадка, специално разработена за самостоятелно разглеждане на конкретния обект, а в експозиция „Българско Възраждане“ децата имат възможност да поискат и комплект карти с изображения на експонати, които трябва да бъдат намерени сред останалите културни ценности. В двете сгради са обособени кътове, където малчуганите ще имат възможност да се захванат с оцветяването на своите книжки подарък, които после ще довършат вкъщи.

Повече за събитията и кога са те можете да прочетете тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град