интересно

Начало | интересно | Когато да си учител е твоето призвание: 90-годишна учителка по математика продължава да помага на ученици

Когато да си учител е твоето призвание: 90-годишна учителка по математика продължава да помага на ученици

Аз детето | 2019-12-29

Когато да си учител е твоето призвание: 90-годишна учителка по математика продължава да помага на ученици

На 90-годишна възраст, бивша преподавателка по математика продължава да помага със знанията си на ученици от 4 до 12 клас. Години наред Христина Масларска от карловското село Васил Левски не спира учителската си дейност. Именно нейната усърдна работа преди 34 години ѝ носи най-голямото отличие в Пловдивска област, присъждано от Съюза на математиците в България.

Бившата преподавателка по математика Христина Масларска започнала работа в село Мраченик веднага след като завършва Института за прогимназиални учители в Пловдив. Без да пести знанията си тя дълги години преподава в карловските села Каравелово, Кърнаре, както и в родното си село. И до ден-днешен Христина Масларска не спира да помага на ученици да повишат успеха си в училище или за кандидатстване в университета.

Към този момент тя преподава уроци на седем ученици. А за да е в час с новите учебници, по които учат децата, Масларска непрекъснато обогатява знанията си. И мечтае още много години да бъде здрава, за да бъде отдадена на преподавателската си дейност.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град