важните неща

Начало | важните неща | Книгите, които всяко дете е хубаво да прочете

Книгите, които всяко дете е хубаво да прочете

Аз детето | 2019-11-29

Книгите, които всяко дете е хубаво да прочете

Всяка книга е една малка вселена, един малък и невероятен различен живот. Понякога интересните истории в книгите могат толкова много да ви харесат, че да не можете да ги оставите нито за миг. Четеш ги страница след страница и колкото повече напредваш, толкова по-трудно ти става да ги оставиш. Историите са запленяващи, героите са завладяващи и искаш да ги опознаеш все повече, а често дори и да приличаш на тях. Може и да звучи малко банално, но за нас книгите са наистина вълшебство, което те потапя в светове, които не си си представял и в най-смелите си мечти и могат да бъдат по-забавни и по-прекрасни от всичко друго на света. Сред детските книги има толкова много невероятни, които можете да прочетете и които вече най-вероятно сте прочели. Но ако сте начинаещ читател и тепърва откривате този прекрасен свят, то ви предлагаме списък с някои от доказалите се като най-добрите книги обичани и от малки и големи, които всяко дете е хубаво да прочете!

„Алиса в Страната на чудесата“ от Луис Карол

Луис Карол създава удивителен свят, в който логиката и философията танцуват чуден танц. Неговите весели и малко странни герои живеят в съзнанието на поколения читатели. В него се предава историята на малкото момиченце Алиса, което пропада в заешка дупка и се озовава в приказен свят, населен със странни човекоподобни същества. Просто не искаме да ви издаваме нищо друго, защото всяка дума в тази книга е толкова важна и носи толкова вълшебство, което е по-хубаво да откриете сами.

„Малкият принц“ от Антоан дьо Сент-Екзюпери

Знаете ли, че Екзюпери е бил не само талантлив писател, но и много смел пилот. Той дори е поставил световен рекорд, докато лети с малък самолет над Атлантическия океан. Но един ден пилотът не е имал късмет и самолетът му се е разбил в либийската пустиня. В продължение на 10 дни той се опитвал да поправи самолета и за да не се чувства самотен и за да не се предава си измислил историята за Малкия принц! Интересно е, че илюстрациите за произведението са нарисувани от самия автор. Тази приказка е истинска енциклопедия на добротата за деца и възрастни. Прочетете и малкият принц ще ви научи да видите света със сърцето си.

Поредицата за Хари Потър от Джоан Роулинг

Серията романи за момчето магьосник Хари Потър вече се е превърнала в легенда и истински феномен в световната литература. Можете ли да повярвате, че първата книга е издадена през 1997 година? Ние имаме чувството, че е преди няколко месеца, защото всички продължават да говорят за тези книги, да не говорим пък за филмите, играчките и компютърните игри, които се правят вдъхновени от тази поредица. Това не е изненадващо, защото приключенията на младия магьосник Хари и най-добрите му приятели Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър, които постоянно се борят със злото, наистина са наслада за ума и въображението. Да не говорим, че след като прочетете поне една от книгите, със сигурност ще повярвате в магията.

„Съкровище, пищови и южни морета“ от Калоян Захариев

Изобщо не става дума за ваканции... не! Защото всичко в тази книга е от важно по-важно и сериозно. Като преследванията в съвременните Катманду, Калкута и разбира се, Вануату. И като съкровището. Разкриването на пъклените тайни на шайка международни престъпници. И съкровището... заплахите, отвличанията, битките. Скитането с яхта из Тихия океан. Невероятно яките Надин и Мартин. И да, съкровището. Още за книгата можете да прочетете тук, но най-добре ще е да прочетете самата нея. Няма да съжалявате!



Коментари
1 коментар

Наталия Тодорова, 9 г.,

Публикувано на 20.03.2018

Чела съм две от тях ,но задължително ще прочета и останалите

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град