фокуси

Начало | фокуси | Като в час по отвари: водата, която сменя цвета си

Като в час по отвари: водата, която сменя цвета си

Аз детето | 2017-10-12

Като в час по отвари: водата, която сменя цвета си

Има ли тук фенове на поредицата за Хари Потър? Да вдигнат ръка! Еха, ама то имало цяла гора от ръце! Макар че не се учудваме, че кой не харесва Хари? Кой не си е представял как е един от учениците в училището за магия и вълшебства Хогуортс? Сигурни сме, че и вие като нас често сте си мислели кой ли ще е любимият ви предмет ако някога получите заветното писмо! Нашият например щеше да е отвари. Вярно, че учителят, който го води до едно известно време проф. Снейп щеше да е много строг и ако сме от дом Грифиндор можеше и да не ни хареса, но пък на нас отварите ни изглеждат супер магически и приложими дори и в нашия мъгълски свят. Да не говорим, че всеки мъгъл може да направи магия с отвари. Не вярвате ли, тогава защо не опитате този фокус. След това можете дори да го демонстрирате на някого. Ако пък няма желаещи дори и на вас фокусниците ще ви се стори интересен.

Подготовката за него е малко по-дълга и изисква малко повече материали, но пък за всяка хубава отвара е така. Защо направо да не започваме!

Ще ви трябват купа, шише, три чаши, вода, няколко листа от цветно зеле, няколко капки лимон или оцет и щипка сода. Подготовката отнема време, но не е никак трудна. Първото, което трябва да направите е да сипете топла вода в купата и да оставите листата от червено зеле вътре. След това трябва да изчакате поне 4 часа, за да може водата да се оцвети. Ако искате да стане по-бързо можете да сипете във водата и малко спирт, но тогава ефектът след това леко се променя. Цялата работа е, че трябва водата да се оцвети в лилаво, точно като в час по отвари. След това трябва да подготвите чашите, като естествено, ако ще представяте тази магия на някого, то не трябва да вижда подготовката ви.

Всяка чаша напълнете до половината с вода. След това в първата капнете няколко капки лимон или оцет, във втората добавете щипка сода, а третата оставете както си е – само с вода. След това обяснете на вашите приятели, семейство, че чакате своето писмо за Хогуортс, защото сте открили, че ви бива по отварите. Обяснете им, че ако не ви вярват, то ще им докажете как можете да промените цвета на водата само със силата на магията и билките. След това просто сипете малко от лилавата течност от зелето в първата чаша. Водата ще стане червена, като с магия. Във втората чаша със содата водата ще стане зелена – естествено пак като с магия, а в третата ще си остане лилава, като зелето.

Е още ли се съмнявате, че не сте майстори на отварите? Професор Снейп би се гордял с вас! А пък вашите приятели и семейство – те ще зяпат дълго с отворена уста и ще се чудят как точно сте направили този фокус! Колкото до истината защо стават нещата така – ами проста химическа реакция. Химията е наистина магическа наука!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град