новини детски

Начало | новини детски | Какъв искаш да станеш като пораснеш? Влогър – отговарят повечето деца!

Какъв искаш да станеш като пораснеш? Влогър – отговарят повечето деца!

Аз детето | 2019-07-22

Какъв искаш да станеш като пораснеш? Влогър – отговарят повечето деца!

Ако преди отговорът на вечния въпрос на възрастните „Какъв искаш да станеш като пораснеш?“ пораждаше множество отговори, някои от които интересни като президент, супергерой или дори мишка. Героични като полицай, пожарникар или пък съвсем сериозно осъзнати като адвокат, лекар, че дори и шофьор на камион. Тези желания на децата обаче съвсем скоро ще останат в миналото. Според ново проучване на The Harris Poll, поръчано от Lego и цитирано от Business Insider, 3 хиляди деца от САЩ, Великобритания, Китай и Европа вече отговарят съвсем различно на въпроса какви искат да станат, когато пораснат.

В проучването им е зададен точно този въпрос и най-много отговори са събрали отговори като ютубър, влогър и спортист. Едва 11% са посочили, че биха искали да бъдат астронавти или друг вид учени. Разбира се, отговорите се различават значително в зависимост от това откъде са децата. Повече от половината от анкетираните от Китай са казали, че искат да бъдат астронавти, което превръща професията в най-мечтаната за децата. В САЩ, Великобритания и части от Европа техният дял спада до малко над 10%, като работата като влогър е на първо място сред мечтите на децата и в двете страни.

Според проучването три от четири деца вярват, че хората в крайна сметка ще живеят в космоса или на друга планета, като 96% от китайските деца вярват, че това ще се случи наистина в сравнение с 63% в САЩ и 68% в Европа. На въпрос дали искат да отидат в космоса, 95% от китайските деца са отговорили с „да“, докато почти 70% от американските деца и 63% от британските деца са казали същото.

Анализите за причините западните деца да мечтаят да станат влогъри, а не друго, може да се прострат надълго и нашироко. Може би образователната система в Китай поставя по-голям акцент върху стойността на науката, технологиите, инженеринга и изследването на космоса, предполагат изследователите от Harris Poll.

През 2017 г. американската компания Fatherly проведе подобна анкета сред 1000 деца на възраст под 12 години. Тогава проучването установи, че повечето деца искат да бъдат лекари, когато пораснат. Сред мечтите на децата тогава попаднаха и професиите на ветеринар, инженер, полицай и учител.

На снимката: Феликс Шелберг, по-известен като PewDiePie, шведски ютубър известен с едноименния си канал във видео платформата. Според „Forbes“, към 2017 г. доходите му съставляват около 12 милиона долара.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град