афиш

Начало | афиш | Интерактивен урок-спектакъл ще учи малките русенци на финансова грамотност

Интерактивен урок-спектакъл ще учи малките русенци на финансова грамотност

Аз детето | 2019-11-04

Интерактивен урок-спектакъл ще учи малките русенци на финансова грамотност

Театралният спектакъл за деца „Въртележка на парите“ ще бъде представен на 6 ноември (сряда) в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе. Това съобщават организаторите от фондация „Инициатива за финансова грамотност“, цитирани от БТА. Театралната пиеса е фокусирана върху развитието на финансовата грамотност сред децата. Тя е иновативен образователен подход, базиран на концепцията за „урок-спектакъл“.

„Чрез него учениците излизат от ролята на пасивни участници в учебния процес и се превръщат в негови двигатели – в творци, музиканти и артисти. Така чрез творческия процес те учат за парите и важните неща в живота. Пиесата е насочена към деца на възраст между 7 и 12 години“, обясняват организаторите.

В спектакъла се проследява ежедневието на група ученици, като чрез разговорите, случките и песните се въвеждат основни познания за личните финанси. Всяко действие от пиесата е посветено на отделна тема. Например, една от тях е под наслов „Откъде идват парите“, като носи посланието, че те се печелят с труд.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град