приказки от деца

Начало | приказки от деца | Горското пътешествие

Горското пътешествие

Селин Амзова | 2019-12-19

Горското пътешествие

Имало едно време едно момиченце на име Алиса. Един ден, докато се разхождало в гората видяло една малка къщичка. То почукало на вратата, но никой не се показал. Алиса решила, че няма никого и продължила разходката си. Едва изминала няколко метра тя забелязала, че един мъж излиза от къщичката с две деца. Това бил бащата на Хензел и Гретел. Момичето веднага взело решение да ги последва тайно. Дълго вървели, докато навлезли дълбоко в гората. Алиса видяла как бащата изоставил двете си деца сами в тъмното. Когато бащата се отдалечил, момиченцето отишло при тях. Тя се запознала с тях и тръгнали заедно в гората.

Изведнъж и тримата пропаднали в една дупка. След час и половина те се съвзели и се заоглеждали. Забелязали, че всъщност това е сграда, която имала десет големи врати и една много малка. Те се опитали да влязат през всяка врата, но нито една не се отворила. Най-накрая стигнали до малката врата, но и тя била заключена. До нея имало малка масичка, а на нея ключ. Но Алиса, Хензел и Гретел били много големи на ръст за тази вратичка. Обърнали се назад и видели на друга масичка шише с еликсир. Тримата пийнали по малко от него и веднага се превърнали в хлебарки. Не били много красиви, но поне можели да преминат през вратата. Влезли и се озовали в много странен свят. Съзрели една малка пътечка, която водела до тъмната и страшна гора. Тръгнали по нея и отново стигнали до една малка къщурка. Влезли вътре и видели една баба и едно момиченце, което се казвало Червената шапчица. То било много красиво и добро. Алиса, Хензел и Гретел се запознали с него.

Четиримата нови приятели тръгнали на разходка в гората и изведнъж се озовали там, откъдето започнало цялото пътешествие.

Участва в конкурса „Моите любими книжни герои в една история“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град