За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | Големите ученици се връщат в училище – ето как и кога

Големите ученици се връщат в училище – ето как и кога

Аз детето | 2021-01-27

Големите ученици се връщат в училище – ето как и кога

Близо 40% от учениците у нас се връщат в училище от 4 февруари. Присъственото обучение ще се извършва на ротационен принцип за големите ученици. Първи в класните стаи за втория учебен срок ще се върнат 7-и, 8-и и 12-и клас. Присъствените занятия ще бъдат възстановени в рамките на две седмици, а след тях за същия период от време ще се върнат други три класа – 5-и, 10-и и 11-и клас. Последни в класните стаи ще влязат 6-и и 9-и клас, чийто ред ще дойде чак през март. Това реши Отрасловият съвет в системата на средното образование.

Графикът е следният:

  • от 4.02.2021 г. до 17.02.2021 г. – присъствено се обучават учениците от 7, 8 и 12 клас;
  • от 18.02.2021 г. до 2.03.2021 г. – присъствено се обучават учениците от 5, 10 и 11 клас;
  • от 4.03.2021 г. до 17.03.2021 г. – присъствено се обучават учениците в 6, 9 и 12 клас.

Миряна е ученичка в 11-и клас. Смята, че разпределението на класовете е справедливо. „Радвам се, че все пак ще се върнем по някакъв начин, малко ми е странно, защото няма да се засичам с приятелите си от другите випуски, но пък всъщност е добре, ако 2 седмици учим нови неща и после вкъщи правим проекти, звучи добре“, коментира Миряна Иванова. Ученичката смята, че дистанционното обучение не е достатъчно мотивиращо и ефективно. „Вече някак си посвикнах малко вкъщи, но все пак много искам да се върна, за да се видим всички отново и освен това, вкъщи е по-скучно, няма кой да ти държи вниманието толкова много“, споделя тя пред Bulgaria ON AIR.

В СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново учат 1 500 ученици. От 4 януари в клас влязоха 610 ученици, като до момента няма нито един болен или карантиран ученик или учител. Училището има готовност да посрещне и следващите класове присъствено идната седмица. „Едно училище винаги е готово да учи учениците си. Ние работим за това, за да учим децата. Когато започна учебната година ние бяхме готови с всякакви видове графици и варианти. Така че за нас това не е проблем“, разказва директорът Кина Котларска.

Снимка: unsplash.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град