За родители

Начало | За родители | „Форум бременност и детско здраве“ – тази година за първи път и във Варна

„Форум бременност и детско здраве“ – тази година за първи път и във Варна

| 2019-08-15

„Форум бременност и детско здраве“ – тази година за първи път и във Варна

Най-престижното специализирано събитие в областта на майчиното и детско здраве „Форум бременност и детско здраве“, който тази година. отбеляза десетото си юбилейно издание, разширява обхвата си още повече и ще се проведе за пръв път в морската ни столица Варна, а след това и в Пловдив. Форумът е безплатен за всички посетители и се организира от водещия здравен портал Puls.bg от пролетта на 2013 г. Целта му е да продължи цялостната мисия на медията, като скъси дистанцията между пациентите и медиците, давайки възможност на младите семейства да се срещнат с водещи български специалисти и да получат достоверна информация директно от тях.

„През пролетта над 1000 души посетиха десетото юбилейно издание на „Форум бременност и детско здраве“ в София, което ни показа, че все повече млади семейства имат нужда да се говори открито по всички теми за бременността, раждането и грижите за детското здраве. Чрез форума даваме трибуна за отговор на техните въпроси и се стараем да изведем заедно най-правилните стратегии за грижа за детето и семейството, съобразени с най-новите тенденции. В същото време стремежът ни е, както чрез форума, така и чрез класацията ни „Специалистите, на които имам доверие“, да покажем, че в системата на нашето здравеопазване работят всеотдайни медици, които са спечелили доверието на своите пациенти неведнъж“, сподели главният редактор на Puls.bg и модератор на събитието Румяна Тасева.

На 29 септември, от 10 до 18 часа, в хотел-галерия Графит във Варна по покана на Puls.bg на подиума на „Форум бременност и детско здраве“ ще говорят водещи специалисти от региона. Акушер-гинекологът д-р Жасмин Костов ще поясни ключовите моменти в проследяването на бременността. Медицинският генетик проф. д-р Людмила Ангелова ще акцентира върху важността на пренаталните тестове и ще разсее някои заблуди, свързани с тях. Адвокатът по медицинско право Мария Радева ще фокусира вниманието на аудиторията върху една не много позната, но все по-актуална и дискутираща се тема в общественото пространство – какви права има жената като пациент при постъпване в родилния дом. Сред най-важните моменти от програмата е участието на един от водещите акушер-гинеколози в страната д-р Милко Папазов, който ще „претегли“ предимствата и недостатъците на начините на раждане. За упойките по време на раждане ще поговори анестезиологът д-р Катя Митева.

По време на форума ще се обсъдят и важни въпроси, с които родителите се сблъскват след раждането на бебето. Кои са тревожните признаци при новороденото ще обясни неонатологът д-р Румяна Ангелова. Съвети как да предпазим детето от често боледуване ще дадат педиатрите доц. д-р Ружа Панчева и д-р Станислава Хаджиева. И тъй като здравето е не само с физическо измерение, а резултат от много комплексни действия и фактори, психологът доц. Диана Димитрова ще навлезе в същността на това как се създават здрави семейни отношения и как се постига съвместимост на ролите в семейството.

Повече подробности за програмата на „Форум бременност и детско здраве“ на 29 септември във Варна ще откриете на events.puls.bg, където може да се регистрирате безплатно за посещение и томбола с много награди. За всичко ново около форума, следете фейсбук страницата https://www.facebook.com/ForumBremennost/ и Puls.bg на www.puls.bg.

Събитието е с подкрепата на тъканна банка „Селена Целс“, Future Health, Aptamil, Compass Invest.

Медийни партньори на Форума са Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Az-deteto.bg, Tialoto.bg, сп. „9 месеца“; „Новите родители“, „Първите седем“, „Дневникът на мама и татко“, Bebok.eu, Mama mia, Novavarna.net, Varnautre.bg.

Институционални партньори на „Форум бременност и детско здраве“ са Медицински университет – Варна „Проф. Параскев Стоянов“, Медицински комплекс „Майчин дом“ – Варна, УМБАЛ „Света Анна – Варна“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град