фокуси

Начало | фокуси | Два апетитни и интересни фокуса

Два апетитни и интересни фокуса

Аз детето | 2018-02-14

Два апетитни и интересни фокуса

Фокуси могат да се правят с абсолютно всичко – стига да измислиш как да направиш нещо изненадващо с него, което никой не очаква и не знае как точно става. Ето това е голямата тайна на всеки фокусник. Има такива трикове, които се правят от години и всеки професионалист или любител мечтае да ги научи. Бърза смяна на дрехите, вадене на зайци, гълъби или други животни от шапка и всякакви подобни. Знаете ли обаче, че досега лично ние не сме виждали някой да прави фокус с нещо вкусно за ядене или пиене. Сигурно някъде по света има някой млад фокусник като вас, който се опитва, но наистина не сме виждали професионалист да го прави. Затова точно сега ще ви предложим два вкусни и лесни фокуса, които да опитате и кой знае, може един ден точно вие да ги популяризирате по света.

Малко вълшебство с кола и балон

Можете ли да напълните балон като го закрепите на бутилка с кола и просто я наклоните надолу? Това трябва да попитате приятелите си, за да им покажете този интересен фокус. Както вече се досещате за него ще ви трябва бутилка от 500 мл пълна с кола и един балон. Сега ако веднага си мислите, че е възможно, не е точно така. Тук си има един особен трик – не става просто да наклоните бутилката и готово. Накарайте приятелите си да го направят и веднага ще се уверите в това. Вие обаче като един истински фокусник можете да направите това и да учудите всички. Лесно е и дори не ви трябва предварителна подготовка. Просто докато обръщате бутилката я разклатете леко. Така газът също ще тръгне към балона, а с това ще може и да го надуе. Толкова е просто. Да не говорим, че сме сигурни, че никой няма да се досети защо става това, а точно тук се крие и цялата магия на фокусите.

Банан ама с шоколад вместо с банан

Бананът и шоколадът винаги си вървят заедно при това не само за някоя рецепта. Благодарение на тях става и весел и интересен фокус. За него обаче ще ви трябва малко предварителна подготовка, а както сте се досетили един банан, течен шоколад и шприц. Преди да го представите на приятелите или семейството си трябва да направите следното: без да белите банана и без да пукате кората му го притиснете с ръка навсякъде, така че самият той да се смачка. След това някъде от долната му страна, а не при дръжката вкарайте един шприц, но така, че да изсмучете банана. След това на негово място просто вкарайте течен шоколад. Ако пък така не ви се получава просто внимателно отрежете малка част отдолу и извадете банана с лъжица и след това отново вкарайте течен шоколад. В този случай обаче не трябва да позволявате да видят банана отдолу. Накрая го поставете в чиния и сте готови да покажете на всички.

Обяснете им, че сте отгледали нов хибрид банан шоколад или пък че просто имате магически сили и само с едно заклинание можете да превърнете банана в шоколад. След това изречете нещо и накрая покажете като разрежете банана на две или просто го продупчите с вилица. Казваме ви, истинска магия... Е, почти и дори и някой да разкрие малкия ви фокус пак ще сте се забавлявали, а това е най-важното!

Снимки: adme.ru и pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град