новини детски

Начало | новини детски | До края на август Общински детски комплекс-Варна приема заявления за записване в разнообразните си детски школи

До края на август Общински детски комплекс-Варна приема заявления за записване в разнообразните си детски школи

Аз детето | 2019-08-15

До края на август Общински детски комплекс-Варна приема заявления за записване в разнообразните си детски школи

Малко по-малко от месец остава, за да може родителите да запишат децата си в някоя от школите на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Срокът изтича на 31 август. От няколко години е въведен електронен прием на заявленията за ОДК, който се осъществява на страницата odk.is-vn.bg.

„Интересът към ОДК традиционно е голям. При нас работят изключителни професионалисти, които предлагат обучение на много високо ниво. Показател за това са стотиците награди от международни, национални и регионални конкурси, които всяка година завоюват децата ни“, казва директорът на институцията г-жа Монка Николова. Тя приканва родителите да не изчакват последния момент, а да подадат заявления още сега. При школите, където бройката на желаещите надхвърля капацитета, ще се проведат допълнителни прослушвания и кастинги. Обучението в ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна е безплатно.

Общинският детски комплекс е най-големият в страната и предлага обучение през свободното време в над 30 школи, състави и формации в направленията „Наука“, „Изкуство“, „Спорт“. Обучението е изцяло безплатно и всяко дете има право да посещава до две инициативи. В сайта на ОДК родителите могат да се запознаят с дейността на школите, възрастта и условията за прием. От новата учебна година, която по традиция започва на 1 октомври, в ОДК ще заработи и нова театрална школа „Пиеси под наем“. Неин ръководител ще бъде Тихомир Трифонов, който досега работи с Маргарита Шишкова в кукления театър „Палечко“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град