интересно

Начало | интересно | Децата ще спасят света: 6-годишно момче ръчно изработва глинени коали, за да помогне на животинския свят на Австралия

Децата ще спасят света: 6-годишно момче ръчно изработва глинени коали, за да помогне на животинския свят на Австралия

Аз детето | 2020-01-16

Децата ще спасят света: 6-годишно момче ръчно изработва глинени коали, за да помогне на животинския свят на Австралия

Винаги сме знаели, че децата ще спасят света от всичко, което ние възрастните причиняваме волно или неволно! Поредното доказателство е от днес! Един репортаж излъчен в днешната сутрешна емисия на телевизия CNN се разпространи по света и накара всички хора по света да се радваме, че живеем на една планета с 6-годишния Оуен Коли. Далеч от опустошителните и ужасни пожари в Австралия малкото дете предложи своята невероятна помощ на беззащитните австралийски животни. Преди две седмици, когато 6-годишният Оуен Коли научи за въздействието на катастрофалните пожари върху страната и дивата ѝ природа, той каза на майка си Кейтлин Коли, че иска да помогне по някакъв начин, се разказва в репортажа на CNN. Освен че е запознат с много от животните в страната, малкият също има специална връзка с Австралия, тъй като е живял там няколко месеца, когато е на 2 годинки, понеже баща му Саймън Коли е израснал в Сидни.

„Той има привличане към Австралия“, каза Кейтлин Коли пред CNN за сина си. „Той е много горд от факта, че е живял там. Не мисля, че помни нещо от този период, но се гордее, че е живял там.“ И след като вижда какво се случва е силно огорчен. Всъщност детето вижда просто кадри по телевизията и пита майка си за какво е всичко. Жената не крие от него и му разказва пред каква голяма опасност е изправен почти целия континент. Същата вечер детето се усамотява в стаята си и рисува картина, на която кенгура и коали стоят под дъжда. Посланието е ясно! На другия ден споделя с майка си, че иска някак си да помогне.

Тогава двамата заедно измислят идеята Оуен да сътвори няколко глинени коали, които да подарят на семейството и приятелите. В замяна те трябва да дарят поне 50 долара на Wildlife Rescue South Coast, доброволческа организация със седалище в Нов Южен Уелс, която помага за спасяването, лечението и рехабилитацията на дивите животни на Австралия пострадали в пожарите. В крайна сметка идеята толкова се харесала на близките им, че те я споделили в социалните мрежи и познати и непознати също поискали да получат своята глинена коала. Така само за 3 дни Оуен събрал 1000 долара дарения.

Малко по-късно идеята била забелязана и от GoFundMe, организация, която също събира пари за дивата природа на Австралия. Те предложили на Оуен и Кейтлин, че ще се занимават с всичко, а от тях искат само неговите уникални глинени коали. „Не можем да повярваме на щедростта ви към засегнатите от пожарите животни и към малко момче, което има голямото желание да им помогне“ пишат само след 4 дни на страницата си GoFundMe. „Вашите дарения, съобщения и подкрепа ни доведоха до сълзи.“ Тези трогателни думи са предизвикани от факта, че само за 4 дни коалите на Оуен са събрали повече от 51 хиляди долара. Днес Оуен пише и ръчни благодарствени писма на дарителите.

„Всеки ден след като го взема от детска градина Оуен се захваща с писмата и коалите с огромно желание и ги прави до полунощ, не можем да го откъснем от тази дейност. Само се притеснявам, че глината в близките книжарници свърши.“, разказва майката на момчето и добавя: „Всеки може да помогне, малкото е достатъчно, защото много малки събрани добрини правят огромна разлика. Просто обичам идеята, че може би други деца могат да продадат малки глинени коали на своите приятели и близки и да съберат пари за тази голяма кауза.“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град