спорт

Начало | спорт | Деца от 25 населени места ще получат безплатни уроци по тенис това лято

Деца от 25 населени места ще получат безплатни уроци по тенис това лято

Аз детето | 2020-05-28

Деца от 25 населени места ще получат безплатни уроци по тенис това лято

Програмата на Българската федерация по тенис „Тенисът – спорт за всички“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта ще осигури за шеста поредна година безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна. 36 тенис клуба в 25 населени места ще отворят врати за обучението през месеците от юли до декември.

Във всеки клуб малките тенисисти ще бъдат разпределени в поне по три групи от минимум 8 деца, а заниманията ще са минимум по един път седмично (общо 24 тренировки). Българската федерация по тенис осигурява цялата необходима екипировка за провеждането на обучението. Като допълнителни дейности по програмата „Тенисът – спорт за всички“ са предвидени регионални първенства до 8, 10 и 12 г.

През последните пет години безплатни занимания получиха над 5000 деца, обучавани от над 250 лицензирани треньори. Децата и техните родители, които се интересуват, могат да получат информация за клубовете в страната, които са включени през 2020 г., на сайта на БФТ – bgtennis.bg, раздел програми – „Тенисът – Спорт за всички“ – същност.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град