важните неща

Начало | важните неща | Десет неща, с които да доставим истинско удоволствие на мама за празника

Десет неща, с които да доставим истинско удоволствие на мама за празника

Аз детето | 2021-03-06

Десет неща, с които да доставим истинско удоволствие на мама за празника

Всички знаем, че понякога майките също обичат да си купуват различни неща – парфюми, дрехи, обувки... Но знаете ли какво би направило мама наистина щастлива на 8-и март? Определено не нещо скъпо купено от мола или магазина. Всеки знае, че когато подаряваме нещо, ако то е избрано с внимание и любов или още по-хубаво изработено с още по-голяма любов, това се усеща и тогава подаръкът става истински безценен. Затова сега ще ви предложим няколко съвсем прости идеи и дори жестове, които можете да направите за мама на нейния празник. Тези неща на пръв поглед може да изглеждат съвсем прости и да не струват нищо, но са безценни съкровища, които мама ще си спомня винаги!

Закуска в леглото

Всяка майка би се чувствала много щастлива и специална, ако и поднесете закуска в леглото! Отнесете се с мама като с принцеса или кралица на нейния специален празник, като и направите любимата закуска или пък просто няколко препечени филийки с мед или сирене и чаша кафе с мляко или без ако обича и ги поднесете, докато още е в леглото. Тя ще бъде приятно изненадана и очарована от вашия жест, гарантираме го!

Хубава вана

Ако имате вана и мама не обича да закусва, можете да я изненадате вечерта след работа. Знаете, че работата на мама никога не свършва! Тя има работа в професионален план, след това работа вкъщи... Затова вземете ароматни соли, не са скъпи и се продават почти навсякъде, напълнете ваната с топла вода, сложете малко от тях и я изненадайте!

Сама вкъщи

Неоспоримо е – всяка майка обича да прекарва много време с децата си, но честно казано понякога иска да остава и за няколко часа сама. Колкото и странно да звучи, със сигурност би й било приятно да я оставите на празника 2-3 часа сама. Тя ще оцени този жест безкрайно много. Можете да излезете с татко навън или да отидете на кино и да оставите на мама известно време да се поглези с женските неща, които винаги е искала да направи, но все няма време – маска за лице или пък да подремне, да прочете интересна книга, да изгледа някой филм или пък просто да се наслади на няколко часа пълно спокойствие.

Фотоалбум

Майките винаги смятат, че децата им растат прекалено бързо. Затова прегледайте всички снимки, които имате и извадете някои от тях в близкото фото. Оттам можете да вземете и един обикновен албум, в който да ги подредите. След това просто му сложете една панделка отгоре и готово. Може да изглежда не толкова издокаран подарък, но за мама ще е безценен.

Пикник със семейството

Ако времето навън е приятно и имате време, можете да организирате малък семеен пикник. Отидете до планината или дори до близкия парк – подгответе малко сандвичи, плодова салата и сок или чай или любимия десерт на мама и готово. Ще я изненадате доста приятно.

Изработете картичка

Дори една съвсем обикновена картичка, но направена лично от вас за мама, би била безценно съкровище. Вземете лист хартия, сгънете го на две, нарисувайте нещо красиво и цветно – дори любимите цветя на мама, напишете хубаво пожелание и готово. Ще бъде очарована.

Вечеря за седмица

Знаете ли, че всъщност за повечето майки не самото приготвяне на вечерята, а измислянето й е голям проблем. Съберете се заедно всички в дома на тайно събрание и измислете план с рецепти за вечеря за цялата седмица. Ако успеете да привлечете и възрастни, можете дори да напазарувате продуктите.

Домашни задължения

Като говорим за вечеря и домашни задължения, защо да не направите списък или пък още по-хубаво листа с купони за вашите услуги, които мама да използва, когато си реши. ;-) Малко е ангажиращо, но пък тя наистина ще оцени жеста ви, а често може дори изобщо да не се възползва от това. И все пак... Изрежете от хартия квадратчета, нарисувайте да кажем на тях сърчица и ги сложете в кутия, на която да пише например „Купоните на мама“. Върху всяко листче хартия напишете нещо, с което бихте могли и вие да се справите, например пускане на прахосмукачка, оправяне на леглата, изхвърляне на боклука, грижа за домашния любимец, поливане на цветята... И когато мама е имала напрегнат ден или е прекалено изморена, може да се възползва от някой от купоните.

Изработете нещо хубаво

Тук имаме доста идеи в нашата рубрика „Сръчни ръце“. Вижте я и си изберете нещо, сигурни сме, че все нещо ще допадне и на вас, и на мама.

Прегръдки и целувки

Подаръците са едно, но няма по-добър начин да покажете на мама, че я обичате и оценявате от това, да се „къпе“ в истинската ви обич! Всички майки обичат прегръдките и целувките на децата си. Те са приятни и им напомнят, че са най-добрите майки на света, така че започнете още от сутринта и не спирайте! ;-)



Коментари
2 коментара

Симона Тодорова, 12 г.,

Публикувано на 06.03.2017

Браво! Но предлагам и друга идейка... аз и взех сребърна гривна с надпис "Best Mother" ще и взема на 7-ми и един букет свежи цветя и съм и направила картичка за "честит 8-ми март, мила мамо"! Просто предложих идейка!

Назджан Тунич, 10 г.,

Публикувано на 06.03.2017

Всички идеи ми харесват , и ще ги използвам. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град