За учители

Начало | За учители | Дават по 37 лв. за компенсации на педагозите с онлайн уроци

Дават по 37 лв. за компенсации на педагозите с онлайн уроци

Аз детето | 2021-02-16

Дават по 37 лв. за компенсации на педагозите с онлайн уроци

Педагогически специалисти, които провеждат обучение от разстояние от домовете си, ще получават по 37 лв за компенсиране на разходите за консумативи. Това ще става по модул „Подкрепа на обучението от разстояние в електронна среда“ по Национална програма „Без свободен час“, която е публикувана за обществено обсъждане.

Сумата ще се изплаща за компенсиране на разходи за консумативи при обучение от разстояние в условията на епидемии, пандемии, енергийни кризи, въведено извънредно положение или други случаи на преустановен присъствен образователен процес. В 37-те лв. са включени и дължимите осигуровки.

Средствата ще се предоставят като допълнително месечно трудово възнаграждение на педагогическите специалисти за реално отработени дни за провеждане на обучение от разстояние в електронна среда от вкъщи от педагогическите специалисти, а за директорите на училища, ЦСОП и детски градини

По програмата за един астрономически час на училището, ЦСОП или на детската градина се възстановяват до 10,50 лв., което включва и дължими осигуровки за учител, когато замества в училище и детска градина в населеното място, в което е регистриран по настоящ адрес. Когато учител замества в друго населено място, пък ще взема по 12,50 лв. на час. В проекта е заложено общо 200 000 учебни часове да бъдат проведени от заместващите учители в училищата и ЦСОП.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град