новини детски

Начало | новини детски | Библиотеката и читалището в Исперих откриха летните творчески занятия за деца

Библиотеката и читалището в Исперих откриха летните творчески занятия за деца

Аз детето | 2019-08-08

Библиотеката и читалището в Исперих откриха летните творчески занятия за деца

Централната общинска библиотека и читалището в Исперих организират за поредна година творчески занятия, за да направят ваканцията на децата още по-интересна и вълнуваща, съобщават от БТА. Те ще се водят във фоайето на читалището, всеки вторник и четвъртък, до края на август, съобщиха организаторите. В програмата са предвидени разнообразни дейности, чрез които децата ще имат възможност да се забавляват, да развиват творческите си умения и да обогатяват знанията си.

Забавното лято започна с ателиетата „Приказен свят“ и „Малки откриватели“, в което малките посетители рисуваха любими приказни герои и търсеха верния път в заплетен лабиринт. Днес децата ще се забавляват сред природата и ще се запознаят с грижите за опазването ѝ. Ще рисуват и цветни рисунки на асфалт в парка в града. Предвидени са и много забавни игри, прожекция на филми и четене на любими приказки и стихотворения. Подготвени са и артработилници по приложни изкуства, в които децата да развихрят своето въображение. С различни техники за работа те ще изработват цветя и сувенири. Участниците ще се запознаят също с древното японско изкуство оригами и ще направят фигурки чрез сгъване на хартия.

Лятната ваканционна програма на читалището и библиотеката в Исперих ще бъде закрита на 29 август с пътешествие на децата в чудния свят на приказките. Участниците в творческите ателиета „Знам и мога“ ще се превърнат в актьори и ще представят пред своите родители, баби и дядовци драматизация на любими приказки. Ръководители на летните занимания са библиотекари и учители-доброволци.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град