Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | TikTok става все по-полезен и безопасен за деца и помага за преодоляването на пропастта между поколенията, твърдят експерти

TikTok става все по-полезен и безопасен за деца и помага за преодоляването на пропастта между поколенията, твърдят експерти

Аз детето | 2020-12-08

TikTok става все по-полезен и безопасен за деца и помага за  преодоляването на пропастта между поколенията, твърдят експерти

Спонтанност, изобретателност, чувство за хумор и споделяне са отличителните белези на годината на TikTok, активна в преодоляването на пропастта, правейки мост между поколенията чрез създаване на език за баби, дядовци и внуци, показващ талант във всичките му форми: чрез креативност – обектив, който прави кратката видеоплатформа за мобилни устройства уникална, пишат от БГНЕС. Вече не просто играчка за деца и тийнейджъри, през 2020 г. тя беше обогатена както от гледна точка на потребителите, като ще обхване повече възрастови групи – от родители до учители, до баби и дядовци, така и по отношение на все по-разнородно съдържание.

2020 г. бе белязана от раждането и експлозията на тенденцията „Научи с Тик Ток“ – линията образователни видеоклипове, която представя новия начин за учене и споделяне на знания, умения и интереси. Освен това през месеците спортните и модни съдържания се попълниха и обогатиха потребителите на „За теб“. Спортът трансформира платформата във фитнес зала с кратки видеоклипове и показва тренировъчния момент като чисто забавление. Модата, придаваща емоциите на първия ред от модни ревюта на общността и потвърждаваща ролята на платформата като катализатор на тенденциите. В центъра на всичко това са създателите, душата и биещото сърце на Тик Ток които през годината се отличаваха с подкрепата си за важни социални каузи, символ на желанието за по-приобщаваща и равна реалност.

Има и много известни личности, както и певци и артисти, които са се присъединили към платформата, показвайки своята неочаквана и нова страна. Неизбежно за цялото съдържание, подходящият саундтрак и използването на филтри, повторения и стикери, достъпни за всеки за обогатяване на видеоклиповете. Тик Ток стимулира и помага за творческо изразяване, насърчавайки потребителите да споделят своите страсти и моменти от живота си чрез кратки видеоклипове с продължителност до 60 секунди и предлагайки персонализирана видеоемисия („За теб“) въз основа на това, което харесват и споделят.

Не само родените през XXI век и „поколението Z“, дори родителите, бабите и дядовците намират място в общността TikTok: от майки, които иронично разказват живота си като родители, до баби и дядовци, перфектни партньори в скечове с внуци. Това е и платформата, избрана от няколко световни знаменитости: Уил Смит, Дуа Липа, Ед Шийрън, Дженифър Лопес, Джъстин Бийбър, Джейн Фонда отвъд океана и Мишел Хунзикер, Киара Ферагни, Федес, Паола Турани, Елизабета Каналис, Беатрис Вали, Мара Вение, Марко Монтеманьо, Джанлука Ваки в Италия.

Експерти твърдят, че приложението става все по-подходящо и за деца – можете да се регистрирате на възраст над 13 години и функцията за директни съобщения е деактивирана за под 16 години. Функцията „Family Linking“ позволява на възрастен да се намеси в някои функции за контрол на приложенията, като помага на родителите да гарантират безопасността на децата си. Тик Ток също се присъедини към Кодекса за поведение на ЕС относно дезинформацията и Кодекса за поведение на Европейската комисия срещу речта на омразата онлайн, за да популяризира положителния опит в платформата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град