любопитно

Начало | любопитно | 9 интересни отговора на 9 обикновени въпроса

9 интересни отговора на 9 обикновени въпроса

Аз детето | 2021-08-17

9 интересни отговора на 9 обикновени въпроса

Децата, особено по-малките, са известни със своите непрестанни въпроси. Защо, как, къде, какво са думите, които най-често използват. Които най-често използвате вие – признайте си! Понякога възрастните може и да твърдят, че им писва от тези въпроси, но всъщност да задаваш въпроси е много хубаво и полезно и всички трябва да го правим много по-често. Хубаво е да се интересуваш от света около себе си и да се чудиш как или защо нещо е такова, каквото е. Все пак точно така процедират всички учени и ние знаем и използваме толкова много неща благодарение на тяхното любопитство. Така че ви съветваме да не спирате да задавате своите въпроси, а междувременно ние ще ви дадем няколко интересни отговора на няколко въпроса, които най-често задават децата според проучване на adme.ru!

#1 Защо тревата е зелена?

Подобно на повечето растения, видовете трева произвеждат ярък пигмент, наречен хлорофил. Той абсорбира синя и червена светлина, но също така отразява и зелената светлина, от което идва и зеления цвят на тревата.

#2 Какво ще стане ако Слънцето спре да свети?

Ако това се случи ще почувстваме ефекта след не повече от 8 минути. За няколко дни малките растения ще увехнат, а след година това ще се случи и с дърветата. Температурата по целия свят ще падне и ще се наложи да си осигуряваме топлина и енергия от вулканите например.

#3 Защо нощните пеперуди се привличат от светлината?

Много просто – мислят си, че тази светлина идва от Луната, защото имат инстинкт да се ориентират именно от нейната светлина.

#4 Какво би станало ако динозаврите бяха все още живи?

Донякъде те всъщност са си още живи – това смятат много от учените. Те просто са еволюирали. Смята се, че гущерите и крокодилите са потомци на динозаврите. Но ако предположим, че метеоритът, който ги е убил преди много години е пропуснал Земята не бихме могли да си задаваме подобни въпроси, защото е възможно изобщо да не съществуваме днес, казват други учени.

#5 Вярно ли е, че гумичката за триене става за ядене?

Преди много години да, защото преди изобретяването ѝ най-вече художниците са изтривали молива с меката част на хляба. Да, това наистина се е получавало. Но преди век и половина хората започнали да произвеждат специални гумички направени от каучук, така че не опитвайте да ядете гумички – не са вкусни. По-добре си вземете филийка хляб.

#6 Защо фламингото е розово?

Фламингото всъщност се ражда с бели пера, а става розово заради храната, която яде. Повече по въпроса можете да прочетете тук!

#7 Как се е появило първото дърво?

Дърветата всъщност са еволюирали водорасли! Когато преди милиони години те случайно попаднали на сушата се научили да растат на нея и това били първите дървета.

#8 Кое е първо, яйцето или кокошката?

Това е философски въпрос, който все още няма точен отговор. Но ето ви нещо за размисъл: според много философи първо е яйцето, което е снесено от древна птица, която е еволюирала и в крайна сметка е станала кокошката, която познаваме днес.

#9 За какво ни е необходима Луната?

Благодарение на нея има приливи и отливи. По време на тези явления в морето се образува суша, която помага на подводните животни да еволюират. В резултат на тази еволюция сме се появили и ние, което означава, че без Луната можеше да ни няма и нас!

Отговорите на въпросите са преведени от Енциклопедия Британика!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град